Sisältöön sitemap

Kansainvälinen toiminta

Osallistumme aktiivisesti kansainväliseen yhteistyöhön ja haluamme edistää suomalaisen osaamisen kehittämistä kansainvälisesti sekä hallintojen välistä yhteistyötä. Meillä on vankka kokemus kansainvälisistä julkisen hallinnon kehittämishankkeista. 

HAUS johtaa, koordinoi ja on mukana EU-rahoitteisissa sekä muissa kansainvälisissä hallinnon kehittämishankkeissa yhteistyössä suomalaisten ja kansainvälisten kumppaneiden kanssa. Toteutamme hankkeita esimerkiksi kapasiteettien kehittämiseen, tekniseen tukeen, kehitysyhteistyöhön sekä erilaisiin kumppanuuksiin liittyen. HAUSilla on ollut mandaatti Twinning-toimintaan vuodesta 1999 lähtien

Maapallo

Twinning -hankkeet

Osallistumme Twinning -hankkeisiin osana EU:n naapurusto -ja kansainvälisen yhteistyön instrumentteja. Twinning-toiminnan tavoitteena on välittää asiantuntija-apua ja virkamiesosaamista EU:n jäsenmaista kohdemaihin niiden hallinnon ja lainsäädännön kehittämisessä tarvittavien tulosten aikaansaamiseksi. Twinning Euroopan komission sivuilla. Teknisen tuen väline mahdollistaa asiantuntijuuden räätälöimistä EU:n jäsenmaiden uudistusten suunnittelua ja toteuttamista varten. Teknisen tuen väline Euroopan komission sivuilla.

Reformi – ja kehittämishankkeiden johtaminen ja koordinointi

Osallistumme aktiivisesti kansainväliseen yhteistyöhön ja haluamme edistää suomalaisen osaamisen kehittämistä kansainvälisesti sekä hallintojen välistä yhteistyötä. Meillä on vankka kokemus kansainvälisistä julkisen hallinnon kehittämishankkeista. HAUS johtaa, koordinoi ja on mukana EU-rahoitteisissa sekä muissa kansainvälisissä hallinnon kehittämishankkeissa yhteistyössä suomalaisten ja kansainvälisten kumppaneiden kanssa.

Kehitysyhteistyöhankkeet

Teemme läheistä yhteistyötä ulkoministeriön kanssa ja toteutamme kehitysyhteistyöhankkeita. Pyrimme kehittämään osaamista ja kapasiteettia erityisesti valituissa Afrikan maissa. Toteutamme hankkeita esimerkiksi kapasiteettien kehittämiseen, tekniseen tukeen, kehitysyhteistyöhön sekä erilaisiin kumppanuuksiin liittyen.

Asiantuntijapalvelut ja selvitystyöt

Tuotamme asiantuntijapalveluita ja selvitystöitä osana kansainvälisiä hankkeita ja kumppanuuksia

Esimerkkejä kansainvälisistä hankkeistamme

Tiedotteet
Kolme henkilöä katsoo esitettä

HAUS implementing a taxation capacity sharing project in Africa funded by the Ministry for Foreign Affairs of Finland

Lue lisää
Blogi

Strengthening the fight against corruption in Zambia through Twinning project – insights from Lusaka

Lue lisää
Referenssit

Asiantuntijana maailmalla – rinnalla kulkemista & diplomatiaa

Suomalaisia valtionhallinnon työntekijöitä toimii asiantuntijana maailmalla kansainvälisissä hallinnon kehittämishankkeissa tälläkin hetkellä.Heistä yksi on Verohallinnossa viestintäsuunnittelijana työskentelevä Inka Leisma.

Lue lisää
Kaikki ajankohtaiset

Kansainvälinen toiminta eOppivassa

Tutustu myös eOppiva-koulutukseemme ”Finland abroad – international opportunities for civil servants”!

Kouluttajina toimivat HAUSin kehittämisliiketoiminnan johtaja Kirsi Aaltola, johtava asiantuntija Kati Tanninen sekä asiantuntijamme Ida-Susanna Pöllänen ja Kimi Koponen.

Haemme jatkuvasti uusia kumppaneita ja asiantuntijoita mukaan kansainvälisiin hankkeisiin eri hallinnonaloilta. Kokemusta julkisen hallinnon tehtävistä tulisi olla vähintään kolme vuotta ja lisäksi mielellään aiempaa kokemusta kansainvälisestä yhteistyöstä.