Sisältöön sitemap

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto

HAUS Collegen Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto (JYEAT) on virallinen toisen asteen tutkinto, joka on suunnattu valtiolla ja julkisissa organisaatioissa toimiville johtajille tai johtajiksi haluaville henkilöille. Tutkintokoulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, johon sisältyvät yhteiset koulutus- ja ohjauspäivät sekä työpaikalla tapahtuva oppiminen. JYEAT on näyttötutkintopohjainen koulutus, joten pystyt suorittamaan tutkinnon oman työsi ohessa. Tutkinto suoritetaan usein oppisopimuskoulutuksena yhteistyössä opiskelijan oman työpaikan kanssa, jolloin suurin osa tutkinnon suorittamisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Oppisopimuskoulutus on palvelussuhteessa tapahtuvaa ammatillista koulutusta ja perustuu työnantajan sekä työntekijän väliseen sopimukseen. Oppisopimuskoulutuksena tutkinnon suorittaminen on maksutonta.

Me HAUSilla toimimme opiskelijan tukena tutkinnon eri vaiheissa, sen aloituksesta valmistumiseen saakka.

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon valinnaiset osiot:

  • Strateginen johtaminen
  • Projektin johtaminen
  • Työyhteisön kehittämisen johtaminen
  • Henkilöstön ja osaamisen johtaminen
  • Asiakkuuksien johtaminen
  • Talouden johtaminen
  • Tuotanto- ja palveluprosessien johtaminen

Kenelle erikoisammattitutkinto sopii

Erikoisammattitutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka työskentelevät johtajina ja esihenkilöinä. Tällöin jo työssä hankittua osaamista voi hyödyntää tutkinnon suorittamisessa. Mikäli työkokemusta esihenkilötehtävissä on vähän tai henkilö on hakeutumassa juuri esihenkilötehtäviin, korostuu työssäoppimisen ja työpaikkaohjauksen rooli.

Oppisopimuskoulutuksessa jokaiselle opiskelijalle nimetään opiskelun tueksi työpaikkaohjaaja.

Tutkintokoulutus ja työssä oppiminen

Opiskelu koostuu verkko-opinnoista sekä työssäoppimisesta. Opiskelun kesto ja annettava opetus on mitoitettu niin, että tutkinto on mahdollista suorittaa oppisopimuskoulutuksena. Työssäoppimisessa hyödynnetään omaa työpaikkaa ja tarvittaessa muita työympäristöjä tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon saavuttamisessa. Tutustu tutkinnon perusteisiin täällä.

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto on maksuton

Oppisopimuskoulutuksena opiskelu ja tutkinnon suorittaminen on maksutonta. Oppisopimuskoulutus on palvelussuhteessa tapahtuvaa ammatillista koulutusta ja perustuu työnantajan sekä työntekijän väliseen sopimukseen. Henkilökohtaistaminen aloitetaan ja oppisopimukset tehdään ennen opintojen aloittamista. Oppisopimuksen tulee olla tehtynä ennen koulutuksen alkua – tässä sinua neuvovat HAUS Collegen asiantuntijat.

Vuoden 2023-2024 tutkintoryhmä käynnistyy marraskuussa 2023 (ryhmä täynnä). Seuraavan ryhmän on tarkoitus käynnistyä viimeistään keväällä 2025. Seuraamalla HAUSin uutiskirjettä saat ajankohtaiset tiedot uusista tutkintoryhmistä.

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon vastuuhenkilöt