Sisältöön sitemap

Kyberturvaaja (itsenäisesti opiskeltava kokonaisuus)

Jokainen meistä on vastuussa Suomen digitaalisesta turvallisuudesta – ole sinäkin kyberturvaaja

Suomi on yksi maailman johtavia digivaltioita, ja sitä haluamme olla myös jatkossa. Suomen digitalisaatiokehityksen johtamiseksi ja suuntaamiseksi on laadittu vuoteen 2030 ulottuva strateginen etenemissuunnitelma – Digikompassi.

Digikompassin yhtenä avaintuloksena on nostettu esiin yhteiskunnan eri toimijoiden kyberturvallisuuden osaamisen vahvistuminen. Kyberturvaaja-koulutus vahvistaa valtion kyberturvallisuusosaamista. 

Yhteiskunnan kaikilla tasoilla on varmistettava, että kyberturvallisuuden ja tietoturvan toiminnan edellytykset sekä tietosuoja toteutuvat. Kyberturvaaja-koulutus auttaa varautumaan digitaalisen ympäristön turvallisuusuhkiin, kuten informaatiovaikuttamiseen, tieto- ja identiteettivarkauksiin sekä kyberhyökkäyksiin. Digitaalinen turvallisuus kuuluu jokaisen – niin yksilöiden kuin valtionhallinnon organisaatioidenkin – vastuulle.

Opi kyberturvallisuutta juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii

Kyberturvaaja on virtuaalikoulutus, joka tarjoaa digitaalisen turvallisuuden perusosaamisen. Voit opiskella koko Kyberturvaajan omassa tahdissa juuri itsellesi parhaiten sopivina ajankohtina.

Kyberturvaajan kouluttajina toimivat Suomen parhaat asiantuntijat Mikko Hyppösestä ja Jarno Limnelistä aina valtionhallinnon parhaimpiin asiantuntijoihin. HAUS Kehittämiskeskus fasilitoi koulutuksen.

Opiskele täysin itsenäisesti tai ryhmän kanssa

Valittavissasi on kaksi erilaista toteutusta Kyberturvaajasta. Voit opiskella Kyberturvaajan:

vaihtoehto 1) täysin itsenäisesti digitaalisessa oppimisympäristössä ilman Teamsin välityksellä toteutettavia tilaisuuksia. Oppimisympäristö on tällöin käytössäsi 6 kuukauden ajan. Ilmoittaudu itsenäiseen opiskelukokonaisuuteen tämän sivun kautta.

Tai voit valita:

vaihtoehto 2) toteutuksen, jossa opiskelet Kyberturvaajan yhdessä ryhmän kanssa noin 13 viikon kuluessa. Ryhmätoteutukseen sisältyy: kolme Teams-tilaisuutta eli aloitus-, Kyberfoorumi- ja päätöstilaisuus (yhteensä 3,5 tuntia) sekä Teamsin välityksellä toteutettavat tukiklinikat ja mahdollisuus keskustella muiden osallistujien kanssa. Ilmoittaudu ryhmätoteutukseen täältä.

  Koulutusalue:

  Turvallisuus

  Koulutustapa:

  Etäkoulutus

  Alkaa:

  1.12.2023 14.00

  Päättyy:

  31.5.2024 23.59

  Ilmoittaudu:

  30.11.2023 23.59 mennessä

  Hinta:

  399€ + alv (24%)

  Ilmoittaudu nyt

  Koulutusteemat

  Koulutus kattaa digitaalisen turvallisuuden kaikki osa-alueet:​

  Moduuli 1 – Johdanto: Digitaalinen turvallisuus
  Moduuli 2 – Johtaminen ja riskienhallinta
  Moduuli 3 – Jatkuvuuden hallinta
  Moduuli 4 – Tietoturvallisuus
  Moduuli 5 – Tietosuoja
  Moduuli 6 – Kyberturvallisuus
  Moduuli 7 – Tekoäly

  Koulutusohjelma koostuu

  • seitsemän itsenäisesti opiskeltavaa moduulia (videosisältöä, kirjallista materiaalia ja tehtäviä digitaalisessa oppimisympäristössä)
  • sekä itsenäisesti tai ryhmässä työstettävä Kyberturvaajan työkirja.

  Ota yhteyttä!

  Jos sinulla herää kysyttävää Kyberturvaajasta, olethan minuun yhteydessä!

  Kaikki koulutukset