Sisältöön sitemap

EU:n tekoälyasetus ja vaikutus valtionhallinnon organisaatioille

Koulutuksessa tilaa

EU:n uusi tekoälyasetus astui voimaan 1.8.2024 ja sen soveltaminen alkaa portaittain. Ensimmäinen merkittävä ajankohta oli helmikuu 2025, jolloin kiellettyjä tekoälyjärjestelmiä koskevaa sääntelyä aletaan soveltaa. Samalla voimaan astuu vaatimus tekoälylukutaidosta.

Kiellettyjen tekoälyjärjestelmien ohella viranomaisten on tunnistettava, milloin sen toiminnassa (tai suunnitellussa toiminnassa) on kyse suuririskisten tekoälyjärjestelmien käytöstä. Vaikka näitä koskevan sääntelyn siirtymäaika jatkuu elokuuhun 2026 saakka, vie uusien riskienhallintamalliensuunnittelu aikaa. Sääntelyn tunteminen auttaa varmistamaan, ettei pitkäkestoisissa kehityshankkeissa jätetä varautumatta tekoälysäädöksestä tulevaisuudessa johtuviin vaatimuksiin.

Tekoälysäädöksenohella viranomaisten on varmistettava, että tekoälyn käyttö pysyy myös kansallisten hallinnon yleislakien (mm. hallintolaki, julkisuuslaki) mukaisena. Tältä osin keskeistä on tuntea mm. uudehkot asian automaattista ratkaisemista koskevat säännökset.

Koulutusalue:

Digitaidot ja ICT, EU ja kansainvälisyys, Hallinto ja juridiikka

Koulutustapa:

Etäkoulutus

Kesto:

2 tuntia

Alkaa:

10.4.2025 9.00

Päättyy:

10.4.2025 11.00

Ilmoittaudu:

7.4.2025 23.00 mennessä

Hinta:

290 e + alv

Ilmoittaudu nyt
  • Mikä on EU:n tekoälyasetus
  • Mihin se eri toimijoita veloittaa
  • Mitä erityispiirteitä tähän kuuluu
  • Miten omassa organisaatiossa asetus kannattaa tai pitää ottaa huomioon
  • Miten eri tehtävissä asetus kannattaa tai pitää ottaa huomioon
  • Mitä on odotettavissa jatkossa

Kysy lisätietoja