Sisältöön sitemap

Työnohjaus

Työnohjauksen ansiosta yhä useammassa työyhteisössä työn sujuvuus ja työhön liittyvät vuorovaikutustilanteet ovat parantuneet sekä työtehtäviin liittyvä hallinnan tunne ja työhyvinvointi lisääntyneet. Työnohjauksessa ohjattava kehittyy aktiiviseksi oman työnsä parhaaksi asiantuntijaksi.

HAUS tukee asiantuntijoidensa voimin niin yksilötyönohjaus-, ryhmätyönohjaus- kuin työyhteisön työnohjausprosesseissa alusta loppuun. HAUSin virastoille toteuttamat työnohjaukset hoituvat joko oman henkilöstömme tai yhteistyöverkostomme koulutettujen ja kokeneiden työnohjaajien toimesta. Mikäli työnohjaukseen valittu menetelmä ei ole tavoitteeseen nähden paras mahdollinen, tuemme joustavasti oikean menetelmän valinnassa.

Mitä on työnohjaus?

Työnohjaus on oman työn tutkimista, arviointia ja kehittämistä vuorovaikutuksessa koulutetun työnohjaajan kanssa. Kyseessä on työhön, ja samalla työyhteisöön liittyvä oppimisprosessi, jossa edetään kohti määriteltyä tavoitetta ja ammatillista kasvua.

Työnohjaus on menetelmä, jossa esimerkiksi työhön ja työyhteisöön liittyviin rooleihin, vastuisiin ja toimintatapoihin saadaan selkeyttä. Samalla tietoisuus omaan työhön liittyvistä asioista lisääntyy, kun löydetään työkaluja käsitellä asioita arjessa ja opitaan näkemään asioita eri näkökulmista. Tämä parantaa lisäksi hallinnan tunnetta omaan työhön. Myös johtamiseen liittyvät tavoitteet ovat työnohjausprosesseissa yleisiä.

Voisiko työnohjaus olla teillekin ajankohtainen menetelmä organisaationne hyvinvoinnin kehittämiseen? Ota yhteyttä, niin pohditaan yhdessä.

Ota rohkeasti yhteyttä

Tuija Salmikannas

Tuija Salmikannas

Hallintojohtaja,FM, BBA, sertifioitu systeeminen coach, ratkaisukeskeinen työnohjaaja (STOry), WorkPlace Big Five Profile -sertifiointi, pedagoginen pätevyys

+358 40 588 2355 Tutustu henkilöön

Uusimmat ajankohtaiset

Blogi

Valmentava johtaja kehityksen mahdollistajana

Valmentava johtamisote on tänä päivänä entistä tunnetumpi johtajuuden malli, joskin sen vaikutukset ja todellinen käytettävyys tuntuvat olevan edelleen kysymysmerkki monen organisaation kohdalla. Perinteiset autoritääriset johtajuuskeinot ovat hyvinkin poikkeavia osallistavavan ja voimaannuttavan valmentavan johtajuuden rinnalla, joskin niiden on todettu parantavan niin tuotteliaisuutta kuin yksilöiden suoritusta.

Lue lisää
Kaikki ajankohtaiset