HAUS palvelut

Mitä HAUS tekee?

Tehtävämme on kouluttaa ja kehittää valtionhallintoa, niin virkamiehiä kuin organisaatioita. Olemme valtionhallinnon sisäinen sidosryhmäyksikkö, ns. in-house-toimija. Valtionhallinnon organisaatiot voivatkin käyttää nopeasti sekä joustavasti palveluitamme, koska niitä voi hankkia ilman kilpailutusta.

HAUS on Suomen valtion omistama yhtiö, jonka omistajaohjausta käyttää valtiovarainministeriö. Toimintaamme säätelee laki.

Haluamme rakentaa hyvinvoivaa ja menestyvää Suomea. Rakentamalla vahvoja kumppanuuksia valtion eri toimijoiden kanssa autamme asiakkaitamme onnistumaan tehtävässään.  Rakennamme yhdessä osaamista ja kykyä toimia sekä ratkaista tulevaisuuden haasteita.

Tuemme hallituksen tavoitteita, kehitämme yhteistä osaamista

Tarjoamme valtion yhteisiin osaamisiin perustuvia koulutuksia, valmennuksia ja konsultaatiota. Tuemme koulutustarjonnallamme valtionhallinnon johtamisen ja virkamiesten ammatillisen osaamisen kehittämistä eri substanssialueilla ja näin autamme valtion ammattilaisia kehittymään ja menestymään paremmin työtehtävissään.

Koulutustemme teemat tukevat maan hallituksen tavoitteita. Seuraamme aktiivisesti hallinnon toimintaympäristön muutoksia, jotta voimme laadukkaasti ja nopeasti vastata asiakkaidemme ajankohtaisiin tarpeisiin.

HAUS Collegemme järjestää ammatti- ja erikoisammattitutkintoja opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamana oppisopimuskoulutuksena.

Tarjoamme valtion työntekijöille mahdollisuuden kasvattaa kansainvälistä osaamistaan HAUSin kansainvälisten koulutusten ja hallinnon kehittämishankkeiden kautta. Näitä ovat esimerkiksi Euroopan unionin Twinning-hankkeet.

Historia

HAUS ja sen edeltäjät ovat yli neljäkymmenvuotisen historiansa ajan käyneet läpi monia kehitysvaiheita valtion budjettirahoitteisesta virastosta valtion osakeyhtiöksi ja lopulta valtionhallinnon in-house-toimijaksi.

Kehityksen merkkipaaluina ovat olleet:

  • 1971 perustetaan Valtion koulutuskeskus (VKK)
  • 1987 Valtionhallinnon kehittämiskeskus muodostetaan Valtion koulutuskeskuksesta ja osasta valtiovarainministeriön järjestely- ja palkkaosastoa sekä suunnittelusihteeristöä
  • 1995 Valtionhallinnon kehittämiskeskus muuttuu Hallinnon kehittämiskeskus -nimiseksi liikelaitokseksi
  • 2002 perustetaan HAUS kehittämiskeskus Oy
  • 1.1.2010 HAUSista muodostetaan valtion sidosryhmäyksikkö

HAUSin historian tärkeimmät vuosiluvut matkalla virastosta yritykseksi. Infografiikkaa.