HAUS palvelut

Miten HAUS palvelee?

Tarjoamme korkealaatuisia koulutuksia, kansainvälistymis- ja kehittämispalveluita valtionhallinnon eri organisaatioille ja henkilöstölle sekä kansainvälisille toimijoille. Palvelut tuotetaan etä-, läsnä- taikka digitaalisia kanavia käyttämällä.

Tavoitteemme: Me haluamme rakentaa parempaa hallintoa ja luottamusta yhteiskunnassa. Tarjoamme jokaiselle mahdollisuuden oppia uutta- joka päivä! Näytämme suuntaa tulevaisuuden oppimiselle.

Vältä kilpailutus – palvelumme ovat helposti ja nopeasti saatavilla

Valtionhallinnon organisaatiot voivat käyttää nopeasti sekä joustavasti palveluitamme ilman kilpailutusta. Tämä siksi, koska olemme valtionhallinnon sisäinen sidosryhmäyksikkö, ns. in-house-toimija. Olemme hoitaneet kilpailutukset puolestasi.

HAUS on Suomen valtion 100% omistama yhtiö, jonka omistajaohjausta käyttää valtiovarainministeriö.

Rakennamme yhdessä valtionhallinnon tarpeeseen toimivat koulutukset ja kehittämisratkaisut

Autamme asiakkaitamme onnistumaan tehtävässään rakentamalla vahvoja kumppanuuuksia. Rakennamme yhdessä osaamista ja kykyä toimia sekä ratkaista tulevaisuuden haasteita. Tarjoamme valtion yhteisiin osaamisiin perustuvia koulutuksia, valmennuksia ja kehittämis- ja kansainvälistymispalveluita. Tuemme koulutustarjonnallamme valtionhallinnon johtamisen ja virkamiesten ammatillisen osaamisen kehittämistä eri substanssialueilla. Näin autamme valtion ammattilaisia kehittymään ja menestymään paremmin työtehtävissään.

HAUSin strategia kohti tulevaisuuden oppimista – digitaalisesti 

HAUSin strategia uusittiin 2019. Strategiset valintamme korostavat asiakaslähtöisyyttä, uusien palveluiden kehittämistä ja kansainvälisyyttä ja näiden läpileikkaavaa digitaalisuutta. Uskomme, että näihin päästään parhaiden osaajien, hyvien kumppaneiden ja verkostojen kanssa. Voit ladata strategiamme tästä.

Koulutustemme teemat tukevat maan hallituksen tavoitteita. Seuraamme aktiivisesti hallinnon toimintaympäristön muutoksia, jotta voimme laadukkaasti ja nopeasti vastata asiakkaidemme ajankohtaisiin tarpeisiin.

Tarinamme – miten HAUSista tuli valtionhallinnon kouluttaja ja kehittäjä?

Viisikymmenvuotisen historiansa ajan HAUS on käynyt läpi monia kehitysvaiheita valtion budjettirahoitteisesta virastosta valtion osakeyhtiöksi ja lopulta valtionhallinnon in-house-toimijaksi.

Kehitysvaiheiden merkkipaaluja:

  • 1971 perustetaan Valtion koulutuskeskus (VKK)
  • 1987 Valtionhallinnon kehittämiskeskus muodostetaan Valtion koulutuskeskuksesta ja osasta valtiovarainministeriön järjestely- ja palkkaosastoa sekä suunnittelusihteeristöä
  • 1995 Valtionhallinnon kehittämiskeskus muuttuu Hallinnon kehittämiskeskus -nimiseksi liikelaitokseksi
  • 2002 perustetaan HAUS kehittämiskeskus Oy
  • 2010 HAUS kehittämiskeskuksesta muodostetaan valtion sidosryhmäyksikkö
    2021 HAUS kehittämiskeskus juhlii 50 vuotista matkaansa

Kiva tietää: HAUS nimi muodostuu HAllinnon kahdesta ensimmäisestä ja kehittämiskeskUS kahdesta viimeisestä kirjaimesta.