Sisältöön sitemap

Oppimisfestarit tulevat jälleen!

Suosittu Oppimisfestariviikko on täällä jälleen syksyllä!

HAUSin järjestämät Oppimisfestarit keräävät jo neljättä kertaa yhteen ajankohtaisia aiheita sekä mielenkiintoisia puheenvuoroja osaamisen kehittämisen kentältä. 28.8.-1.9.2023 järjestettävät festarit ovat oiva tapa orientoitua alkavaan syksyyn ja uuden oppimiseen. Tämän syksyn festaritarjonnasta löydät puheenvuoroja esimerkiksi HAUSin suosituimmista koulutusohjelmista, työhyvinvoinnista sekä coachingista. Tuttuun tapaan pääset festareilla tapaamaan HAUSin asiantuntijoiden lisäksi myös vierailevia puhujia esimerkiksi työyhteisösovittelun parista.

Toivotamme Sinut lämpimästi tervetulleeksi mukaan!
Ilmoittaudu mukaan nyt!

 

 

Maanantai 28.8.2023

klo 9—9.45 Työyhteisösovittelu tutuksi! (Teams)
Oletko kiinnostunut työyhteisösovittelusta? Ota kuppi kahvia tai teetä mukiisi ja tule maanantaiaamuna linjoille kuulemaan työyhteisösovittelu -kouluttajalta tietoa työyhteisösovittelusta ja millaisia hyötyjä työyhteisösovittelulla saavutetaan. Voit myös kysyä HAUSin Työyhteisösovittelu koulutuksen https://haus.fi/koulutukset/tyoyhteisosovittelu-sopua-sovittelulla-valtionhallinnolle/ sisällöistä. Kahvihetkessä on kouluttajista mukana kokenut työyhteisösovittelija Saara Remes.
Voit myös tutustua ennakkoon työyhteisösovitteluun näiden lyhyiden videoiden avulla:
Mitä työyhteisösovittelu on? https://vimeo.com/738578874
Mitä hyötyä työyhteisösovittelusta on? https://vimeo.com/738578960/4f59df60c3

 

klo 12—13 Konkareiden työhyvinvoinnin johtaminen – konkretiaa pidempiin työuriin! (Teams)
Tule kuulemaan, millaisin valmennuksellisin keinoin työurien pidentämistä on mahdollista tukea. Esittelyssä myös käytännön toimenpiteitä Migristä.

 

14.15—15.00 HAUS College esittäytyy! (Teams)
Tervetuloa tutustumaan HAUS Collegeen! Meillä voit suorittaa Liiketoiminnan ammattitutkinnon asiakirjahallinnossa työskenteleville, Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon sekä Liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon henkilöstöhallinnon tehtävissä toimiville. Tässä webinaarissa esittelemme toimintaamme sekä tutkintojamme ja kerromme tarkemmin, miten voit ammattitutkinnon suorittamisen keinoin kehittää osaamistasi tavoitteellisesti. Mukana ovat rehtori Marja Laine-Asikainen ja tutkintovastaavat Leena Larsio-Varsani sekä Miili Tukiainen.
Osallistu tilaisuuteen tämän linkin kautta!

 

15—15.30 Coaching työelämätaitona (Teams)
Kaipaisitko työyhteisöösi lisää oma-aloitteellisuutta ja itseohjautuvuutta? Onko coaching sinulle tuttua? Coachingilla tai suomalaisittain valmentamisella tarkoitetaan ratkaisukeskeistä vuorovaikutusta, jossa tavoitteita pyritään saavuttamaan kysymisen sekä kuuntelun keinoin. Coachaava ote tuo työelämään lisää läsnäoloa, ymmärrystä ja kuulluksi tulemisen kokemuksia ja niiden kautta entistä parempaa motivoitumista ja tuloksellisuutta. Coachingia voi hyödyntää ajattelussaan ja vuorovaikutuksessaan ihan kaikki. Minkälaisia hyötyjä coaching voi antaa sinun organisaatioosi? Onko coachaava ote uusi työelämätaitosi? Tervetuloa mukaan webinaariin kuulemaan lisää! Keskustelemassa ovat työelämävalmentaja ja sertifioitu coach Mari Blomqvist sekä HAUSin koulutuspäällikkö Miili Tukiainen. Tervetuloa mukaan!

Coaching työelämätaitona -tilaisuuden esitysmateriaali

 

Tiistai 29.8.2023

klo 12—13 Tiimin ja organisaation toiminnan kehittäminen eri menetelmillä – miten hyötyä Leanista ja CAFista? (Teams)
Miten kehittää organisaation toimintaa sujuvammaksi? Miten Lean-menetelmät tukevat keskittymistä ollennaiseen ja parantavat työhyvinvointia? Mistä kannattaa lähteä liikkeelle? Webinaarissa käsitellään toiminnan kehittämisen perusteita Lean-menetelmien näkökulmasta. Lisäksi avataan organisaation prosessien ja mittareiden analyysiä CAF-menetelmällä ja avataan miten nämä menetelmät tukevat toinen toisiaan. Mukana HAUSin toimitusjohtaja Kyösti Väkeväinen ja asiakkuuspäällikkö Jari Taipale.

Tiimin ja organisaation toiminnan kehittäminen eri menetelmillä – tilaisuuden luentomateriaali

 

klo 14—15 Jatkuvan oppimisen palvelu esittäytyy (Teams)
100 valmennusteemaa, 170 digivalmennusta, osaamispolkuja sekä strategista osaamisen kehittämisen tukea: tätä kaikkea on JOPA, jatkuvan oppimisen palvelu. Tule mukaan keskustelemaan, miten JOPA voisi palvella sinua tai organisaatiotasi. Mukana HAUSin jatkuvan oppimisen palvelun tiimi.
Osallistu tilaisuuteen tämän linkin kautta.

 

Keskiviikko 30.8.2023

klo 12—12.30 Ideointityöpaja: mistä teemoista toivot seuraavia pitkiä, digitaalisia valmennusohjelmia? (Teams)
Mahdollistaja ja Kyberturvaaja ovat uudenlaisia, digitaalisia valmennusohjelmia, jossa yhdistyvät omaan tahtiin opiskelemisen joustavuus, huippuasiantuntijoiden tarjoama osaaminen, monipuoliset oppimateriaalit ja vertaistaiscoachingin hyödyt.  Mistä teemoista toivoisit seuraavia, digitaalisia, pitkiä valmennusohjelmia? Tule ideoimaan linjoille! Mukana HAUSin johtava asiantuntija Tanja Kalinainen ja koulutuspäällikkö Hanna Siira.

Osallistu tilaisuuteen tämän Teams-linkin kautta.

 

Torstai 31.8.2023

klo 12—12.30 Mahdollistaja – esihenkilötyössä valtiolla (Teams)
Tervetuloa mukaan kuulemaan ja keskustelemaan mahdollistavasta johtamisesta sekä johtajan ja esihenkilön roolista työntekijöiden ammatillisen toimijuuden ja kehittymisen mahdollistajana. Tilaisuudessa kuulet ja voit kysellä myös valtiolla työskenteleville johtajille ja esihenkilöille suunnatusta Mahdollistaja-valmennusohjelmasta. Mukana HAUSin johtava asiantuntija Tanja Kalinainen.

Osallistu tilaisuuteen tämän Teams-linkin kautta.

 

Perjantai 1.9.2023

klo 8.30—9 Häiriökysyntä ilmiönä – mistä siinä on kyse ja miten se näkyy organisaatioissa? (Teams)
Häiriökysyntä: mitä se on, mitä meidän tulisi huomioida, jotta emme ruuhkauttaisi turhaan prosessejamme?
Kaikki orgnaisaatiot kohtaavat häiriökysyntää. Mistä häiriökysynnässä on kyse ja miten voisimme johtaa organisaatioimme, prosessejamme ja palveluitamme siten, että emme kuormittuisi häiriökysynnän ilmiöistä? Tule mukaan kuulemaan häiriökysynnän Suomen ykkösosaajan, Hermanni Hyytiälän vinkkejä häiriökysynnän poistamiseksi. Samalla kuulet uusista häiriökysyntään liittyvistä valmennusmahdollisuuksistamme.

 

klo 11.30—12.15 Innostu työhyvinvoinnista! (Teams)
Tervetuloa innostumaan työhyvinvoinnin kehittämisestä! Tässä webinaarissa pääset tutustumaan erilaisiin keinoihin kehittää ja parantaa työhyvinvointiasi sekä jaksamistasi työssä. Käymme läpi mm. työn voimavaratekijöitä ja oman työhyvinvoinnin johtamista. Pääset myös tutustumaan HAUSin työhyvinvointia koskevaan tarjontaan. Mukana HAUSin koulutuspäälliköt Leena Larsio-Varsani ja Miili Tukiainen.

klo 12—12.30 Suomi maailmalla – Kansainväliset mahdollisuudet valtion virkahenkilöille (Teams)
Oletko kiinnostunut kansainvälisistä tehtävistä, jotka kehittävät valtiohallintoja ympäri maailman? HAUSin kansainvälisen toiminnan asiantuntijat käyvät läpi mahdollisuuksia virkahenkilöille. Tervetuloa mukaan! Mukana HAUSin projektiasiantuntija Sofia Kankama.

Kysy lisää!