Sisältöön sitemap

Opiskelu sujui hyvin etänäkin

Yllättävä etäopiskelu vaikutti aluksi Tuija Isomäki-Luongon opiskelumotivaatioon. Pienen alkujärkytyksen jälkeen kokemus etäopinnoista muuttui kuitenkin positiiviseksi. Liiketoiminnan ammattitutkinnon valmistumisen mahdollistivat tuki niin HAUSilta kuin sparraus opiskeluyhteisöltä koronapandemian keskellä.

HAUSin toteuttamasta koulutuksesta jäi Tuija Isomäki-Luongolle niin positiivinen kuva, että hän oli valmis aloittamaan uudet opinnot varsin pian Liiketoiminnan ammattitutkinnon jälkeen.

”Huomasin, että mitään katastrofia ei tullutkaan. Olen kiitollinen HAUSin rehtori Marja Laine-Asikaiselle, että hän uudessa tilanteessa osasi nostaa minutkin mukaan opiskelumoodiin, sanoo Tuija Isomäki-Luongo.

Hän suoritti alkuvuodesta 2021 HAUSin järjestämän liiketoiminnan ammattitutkinnon liiketoiminnan palveluiden osaamisalalta. Tutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka työskentelevät erilaisissa sihteeri- ja assistenttitehtävissä sekä asiakirja- ja tiedonhallinnan tehtävissä.

Aiempien opiskelukokemusten perusteella lähipäivät ja yhteen kokoontuminen fyysisesti sekä opintoryhmässä mukana oleminen ovat tärkeitä Tuija Isomäki-Luongolle omien opintojen sujumisen kannalta.

”Teams osoittautui välineenä erittäin hyväksi etäopiskelussa. Vuorovaikutuksen kannalta se vaatii kuitenkin enemmän aktiivisuutta itseltä ja muilta”, hän toteaa.

Uusi koulutus jo alkamassa

Verohallinnon kirjaamossa ja paperiarkistossa Tampereella työskentelevä Tuija Isomäki-Luongon työpäivästä suuriman osan vievät tiedonhallinta-asiakirjojen haut arkistosta perintö- ja lahjaverotukseen liittyen. Opinnoissa isona tukena olivat arkistointiin perehtynyt työohjaaja sekä verohallinnon kirjaamon asiantuntija. Kiitosta saavat myös HAUSin kouluttajat, jotka osasivat Teamsinkin kautta vetää koulutukset hyvin läpi.

”Kokonaisuudessaan kolme näyttökoetta sisältänyt tutkinto antoi paremman käsityksen verohallinnon kirjaamon sekä sähköisen asiakirjahallinnon osa-alueista. Sain myös konkreettisia työkaluja arjen työhön sekä lisää  itseluottamusta.”

HAUSin järjestelyistä ja tutkinnon toteutuksesta Tuija Isomäki-Luongolle jäi niin positiivinen kuva, että hän on aloittamassa opiskelun uudelleen syksyllä 2021. Tällä kertaa kyse on HAUSin järjestämästä kahden päivän mittaisesta kirjaajan koulutuksesta.

”Olen koko työhistorian pitänyt oman osaamisen kehittämistä ja opiskelua tärkeänä. On hyvä kehittää ammatillista osaamista. Opiskelu antaa itselle työhön erilaista potkua ja motivaatiota”, Tuija Isomäki-Luongo sanoo.

Hienoa on sekin, että Tuija Isomäki-Luongon opintojen innostamana myös hänen oma esihenkilönsä verohallinnon kirjaamosta on kiinnostunut suorittamaan saman HAUSin järjestämän liiketalouden ammattitutkinnon.

Aiheeseen liittyvää

Blogi

Mahdollistaja – Johtamiseen vertaiskoulutusta digitaalisesti

Mahdollistaja on uudentyyppinen, täysin digitaalinen valmennuskokonaisuus kaikille valtiolla esihenkilöinä työskenteleville. Valmennusohjelma koostuu huippuasiantuntijoiden videoista, monipuolisista podcasteista, vertaiscoaching-tapaamisista sekä verkkokirjahyllystä löytyvistä lukemistoista.

Lue lisää
Blogi

Mahdollistaja on esihenkilövalmennuksen uusi normaali

Aloitimme vuosi sitten toteuttamaan Mahdollistaja-valmennuksen ensimmäistä pilottia. Tavoitteena oli rakentaa esihenkilövalmennus kaikille valtion esihenkilöille – siis kaikille runsaalle viidelle tuhannelle. Asetimme reunaehdoksi myös sen, että emme yritä kaataa tietoa ihmisten päihin, vaan valmennuksen tulisi olla viihdyttävä. Ja tietenkin vuorovaikutteinen.

Lue lisää
Blogi

Luokkahuoneesta joustavaan hybridimalliin

Valtionhallinnon henkilöstökoulutuksissa siirrytään joustavaan hybridimalliin, jossa osa koulutuksesta tapahtuu etänä ja osa lähikoulutuksena. Toteutustavan painotus voi vaihdella paljonkin koulutuksesta riippuen. Yhä useampi koulutus toteutetaan myös täysin digitaalisesti ja etänä.

Lue lisää
Kaikki ajankohtaiset