Sisältöön sitemap

Viraston oma eOppiva-koulutus

Einstein on digitaalisen koulutuksen suunnitteluprosessi. Siinä hyödynnetään niin palvelumuotoilua kuin pedagogiseen osaamiseen perustuvaa digioppimisen muotoilua. Metodimme on vuosien saatossa kehittynyt eOppivan klassikkotuotteeksi, jonka tuloksena asiakkaalla on käyttövalmis digitaalinen koulutus. Tiimimme on yksi suomalaisen oppimismuotoilun pioneereista.

Hyvin hiottu oppimismuotoiluprosessi turvaa laadukkaan koulutuksen

Einstein-prosessissa työskentely ohjautuu selkeissä vaiheissa. Näin varmistamme, että koulutus valmistuu aikataulussa ja on laadukas pedagogisesti, sisällöllisesti, visuaalisesti ja teknisesti. Prosessia ohjaavat digioppimisen asiantuntijat eOppiva tiimistä. 

Itse koulutus rakennetaan aina yhdessä ja sovitun työjaon mukaan. eOppivan tiimi prosessin etenemisestä ja aikatauluista, ja koulutussisällön käsikirjoituksessa ovat mukana tarpeen mukaan niin asiakkaan kuin eOppivan substanssiasiantuntijat. Sisältökäsikirjoitusta työstetään niin työpajoissa kuin itsenäisen työskentelyn voimin.

Einstein-prosessiin kuuluu myös suorituksen seuranta, palautekysely ja mahdollisuus todistuksen lataamiseen koulutuksen suorittamisen jälkeen.

Koulutuksen tekoa yhdessä asiakkaan kanssa

eOppivan tiimin tehtävänä on kuljettaa prosessissa mukana olevat asiakkaan asiantuntijat läpi prosessin siten, että opit siirtyvät mahdollisimman hyvin myös heille. Kutsumme prosessia syystä yhteistuotannoksi, koska asiantuntijat ovat aktiivisesti mukana sekä sisällöllisessä että koulutusmuotoilun suunnittelussa.

eOppivan tiimin toimii projektissa pedagogisena, teknisenä ja visuaalisena tukena, jotta asiantuntijat voivat keskittyä tärkeimpään, eli koulutuksen sisältötavoitteiden asettamiseen ja itse sisällön tuottamiseen. Koulutuksen käsikirjoitusta käydään yhdessä läpi työpajoissa, joissa asiantuntijat saavat tukea ja vinkkejä käsikirjoituksen työstämiseen. Tuotannon loppuvaiheessa ovat vuorossa kuvaukset ja muu sisällöntuotanto, koulutuksen tekninen rakentaminen, kommentointi, testaus ja julkaisu.


Prosessimme ja työmenetelmämme ovat hioutuneet useiden koulutustuotantojen kautta, ja niiden noudattaminen takaa koulutusten valmistumisen ajallaan ja laadukkaasti. Alkuperäistuotannon intensiivisin vaihe kestää noin 4-5 viikkoa, jonka jälkeen valmis koulutus voidaan julkaista.

Paras koulutussisältö hiotaan yhdessä kouluttajan, asiakkaan ja oppijoiden kanssa

Monilla kouluttajilla ja asiantuntijoilla on valmiita ideoita, suunnitelmia, esitysmateriaaleja tai webinaareja koulutukseen liittyvästä aiheesta. Ne toimivat hyvänä taustamateriaalina, mutta usein niitä joudutaan työstämään uudestaan joko asiakasymmärrysvaiheessa tai viimeistään oppimissisältötyöpajassa. Asiantuntija tuntee aiheensa monesti niin perinpohjaisesti, että suurin työ onkin tiivistämisessä, yksinkertaistamisessa ja karsimisessa. 

Onnistuneen verkkokoulutuksen toteuttamiseen tarvitaan monenlaista asiantuntijuutta. Siksi yhteiskehittäminen on eOppivassa keskeisessä asemassa. Tuomalla parhaat asiantuntijat ja loppukäyttäjät yhteen, luomme optimaalisen koulutussisällön ja sille oppimista tukevan ja motivoivan käyttäjäkokemuksen.

 

Tutustu valmiiseen eOppiva-sisältöön

Palvelumuotoilun perusteet on paljon toivottu, kaikille avoin koulutus. Se johdattelee sinut muotoilumatkalle yleisimpien menetelmien ja palvelumuotoiluprosessin pariin. Pääset tutustumaan julkishallinnon oikeisiin palvelumuotoilucaseihin ja opit välttämään pahimmat sudenkuopat. Koulutuksen suoritettuasi on sinun helppo lähteä mukaan muotoiluprojekteihin. Lorem ipsum.

Aloita tästä

Kysy lisää digitaalisesta tilauskoulutuksesta

Asiaan liittyviä kirjoituksia

Referenssit

Verkkokurssin tekeminen yhteistyössä eOppivan ja valtionhallinnon kanssa yllätti turvallisuusasiantuntijat

Verkkokurssin tekeminen ja tarina sen synnystä alkaa harvemmin maanjäristyksestä. Maahanmuuttoviraston (Migri) turvassa työskennellyt Frank Österlund havahtui puutteisiin matkaturvallisuudessa Kreikassa 2018 sattuneen maanjäristyksen johdosta. Hän ei tavoittanut Migrin alueelle lähettämää työntekijää ja havahtui siihen, että prosessit virastossa tulee saada kuntoon. Alkoi projekti, joka johti mutkattomaan, siiloja rikkovaan ja ennakkoluulottomaan yhteistyöhön koko valtionhallinnon kanssa.

Lue lisää
Blogi

Mikro-Oppiva tarjoilee oivalluksia oman työn tueksi

eOppivan tarjontaan kuuluu nyt koulutuksien, blogien ja podcastien lisäksi oma videokanava. Ajattelemme, että oppimista on hyvä tarjota eri formaateissa ja eri tasoilla.

Lue lisää
Blogi

Tuuli Kurkipään työtä on etsiä sopivia ratkaisuja asiakkaille

Kolme vuotta HAUSissa työskennellyt oppimisympäristöasiantuntija Tuuli Kurkipää kutsuu itseään ongelmanratkaisijaksi. Hän ratkoo työkseen oppimisalustojen käytettävyyteen, sisältöihin sekä tekniseen toimintaan liittyviä pulmia ja haasteita.

Lue lisää
Kaikki ajankohtaiset

Yhteydenottopyyntö

Ota yhteyttä oheisella lomakkeella ja olemme yhteydessä sinuun muutaman päivän sisällä pyynnön lähettämisestä. Tarjouspyyntö ei velvoita tilaukseen.

Tarkemmat rekistereitä koskevat informointiselosteet ovat verkkosivuillamme kohdassa Tietosuoja.

Mitä asiasi koskee?
Hidden