Sisältöön sitemap

Osallistu arvontaan ja voita henkilökohtainen coacHAUS!

Miltä kuulostaisi 1,5 tunnin mittainen henkilökohtainen coachaus valitsemastasi aiheesta työelämään liittyen? Nyt sinulla on mahdollisuus voittaa itsellesi henkilökohtainen coachaus!

Osallistu arvontaan tilaamalla uutiskirjeemme ja valitsemalla samalla aihealueet, joista haluat saada jatkossa tietoa. Jos olet jo uutiskirjeemme tilaaja, pääset osallistumaan arvontaan päivittämällä tietosi ja mielenkiinnon kohteesi. Näin varmistat, että saat jatkossa juuri sinua kiinnostavia sisältöjä HAUSista.

Kaikkien 20.9.-30.11. välillä uutiskirjeen tilanneiden ja tietonsa päivittäneiden kesken arvotaan kuusi kappaletta 1½ tunnin henkilökohtaisia coachauksia. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Tutustu coacheihimme

Tero Vuorinen

Ohjelmajohtaja, KTT, johdon coach (PCEC / AC, ICF, EMCC)

Olen ohjelmajohtaja Tero Vuorinen, toimin johtamiskoulutuksiin keskittyvän tiimimme vetäjänä ja koulutan useissa koulutusohjelmissamme. Olen toiminut aiemmin muun muassa johtamisen professorina, liikkeenjohdon konsulttina ja yrittäjänä.

Vapaa-aikaani vietän perheen parissa, pyöräillen ja veneillen.

Riitta Tihinen

Koulutuspäällikkö, FM, AO, NTM

Olen Riitta Tihinen, HAUSin koulutuspäällikkö ja johtamisen kehittämisen moniottelija. Kokemusta on tutkijanurasta ja osaamisen kehittämisestä kahdessa isossa kansanvälisessä yrityksessä sekä jo toistakymmentä vuotta valtionhallinnossa.

Uskon, että johtajan pitää ensin yrittää ymmärtää, miten johdettavat ajattelevat ja tuntevat ja millaiseen tekemiseen se heidän osaltaan johtaa. Sitten hän voi heidän tekemisensä kautta vaikuttaa asioihin, joiden sujumisesta on vastuussa.

Vapaa-aikanani liikun pyörällä, suksilla tai jalan, keleistä riippuen. Harrastan arkisia askareita, ne ovat hyvä vastapaino työlle.

Jaana Kalliomäki-Adan

Asiantuntija, YTM, johdon coach (PCEC / AC, ICF, EMCC)

Hei, olen Jaana Kalliomäki-Adan, ilo esittäytyä!

 

Toimin asiantuntijana, fasilitaattorina ja ”tuotekehittäjänä” Uudistuva julkinen sektori – mahdollistava johtaminen –koulutusohjelmassa (tuttavallisemmin Uudistuja-ohjelma) ja Mahdollistaja-valmennusohjelmassa. Kotipesäni Hausissa on Kehittämispalveluiden tiimissä. Operoin lisäksi erilaisissa coaching- ja valmennushankkeissa sekä muutamissa muissa HAUSin johtamiskoulutuksissa. Olen tällä hetkellä erittäin innostunut valmentavasta johtamisesta sekä laajemmin työkulttuurin kehittämisestä coachaavalla otteella. Kesällä 2022 olen valmistunut sertifioiduksi johdon coachiksi (kolmoisakkreditointi) Henley Business Schoolista.

Uskon myönteisyyden ja hyvän vuorovaikutuksen voimaan paitsi ihmisten johtamisessa myös kaikilla elämän alueilla. Suosikkilainauksiani onkin agentti Cooperin (Twin Peaks) toteamus paikallisessa tienvarsikahvilassa:

”this is damn fine cup of coffee”

Kupillisessa kahvia voi kiteytyä kokemus hetkestä, paikasta ja kohtaamisista, läsnäolemisen taidosta ja voimasta.

Tuija Salmikannas

Hallintojohtaja,FM, BBA, sertifioitu systeeminen coach, ratkaisukeskeinen työnohjaaja (STOry), WorkPlace Big Five Profile -sertifiointi, pedagoginen pätevyys.

Olen Tuija Salmikannas. Työssäni näkyy asiakaslähtöisyys sekä yhteistyössä tapahtuva ratkaisukeskeinen kehittäminen. Päävastuualueeni ovat hallintojohtajan vastuut sekä monipuolinen asiakastyö. Esim. coachina ja työnohjaajana toimiessani näen yhdeksi tärkeimmäksi asiaksi luottamuksen rakentamisen yhdessä ohjattavan kanssa. Olen jokaisessa oppimisprosessissa mukana ohjattavaa varten. Kerta toisensa jälkeen, on ollut hienoa olla mukana, kun ohjattavat ovat löytäneet juuri itselleen ja omiin arkipäiviinsä sopivia, tavoitteensa mukaisia asioita.

Vapaa-aikanani etenkin juokseminen on ollut viime vuosina tärkeässä roolissa perheen kanssa vietetyn ajan, verkostoitumisen ja oman osaamiseni kehittämisen sekä kaikenlaisen perusaktiivisuuden lisäksi.

Miili Tukiainen

Koulutuspäällikkö, KM

Olen Miili Tukiainen ja toimin fasilitointi- sekä koulutussuunnittelutehtävien parissa. Toimin myös HAUS Collegen puolella johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon vastuuhenkilönä. Olen taustaltani kasvatustieteilijä (sivuaineina työ- ja organisaatiopsykologia & johtaminen), Brain-Based Coach (NeuroLeadership Institute Finland) sekä suorittanut Business Facilitator Diploman (BCI). Suoritan syksystä 2022 alkaen vuoden kestoisia opettajan pedagogisia opintoja Helsingin yliopistossa.

Visioni on luoda mahdollisuuksia jatkuvalle oppimiselle valtionhallinnossa. Sydämeni sykkii valmentavalle johtamiselle ja työotteelle, työhyvinvoinnille sekä osaamisen kehittämiselle. Hyödynnän koulutuksissani erityisesti visuaalisuutta ja oppimismuotoilusta tuttuja elementtejä osana yhteistä oppimismatkaa. Tärkeimpänä tehtävänäni HAUSilla koenkin oivallusten, onnistumisten sekä uuden oppimisen mahdollistamisen jokaiselle, joka uskaltaa tarttua tilaisuuteen.

Coaching tukee henkilöstön kehittämistä

Coaching on keskeinen menetelmä työyhteisön kehittämiseksi. Coaching eli valmentava keskustelu tarjoaa työkaluja osaamisen kehittämiseen sekä tehokkaan viestinnän, vuorovaikutuksen ja laadukkaampien toimintamallien rakentamiseksi. Coaching tukee niin julkisessa hallinnossa toimivia yksilöitä kuin tiimejäkin sujuvamman arjen rakentamisessa. Coaching-palveluiden lisäksi tarjoamamme valmentavan työotteen ja johtamisen koulutusta, joka tukee kokonaisvaltaisesti julkisen hallinnon kehittämistä. Lue lisää HAUSin tarjoamista coachingpalveluista.

Aiheeseen liittyvää

Blogi
kyösti väkeväinen haus

Uudistuva valtion koulutus- ja kehittämistalo HAUS näyttää suuntaa tulevaisuuden oppimiselle

Vuonna 2002 perustetun HAUS kehittämiskeskus Oy:n historia alkaa yli 50 vuoden takaa, jolloin Suomen valtion palveluksessa työskenteli noin 200 000 työntekijää. Jo tuolloin, vuosikymmeniä sitten, tunnistettiin valtionhallinnon työntekijöiden jatkuvan osaamisen ja kehittymisen strateginen merkitys niin tärkeäksi, että sen toteutuminen varmistettiin Tasavallan Presidentti Urho Kekkosen hyväksymällä lailla.

Lue lisää
Kaikki ajankohtaiset