Sisältöön sitemap

Aloita syksy Oppimisen festareilla!

Oppimisen festarit käynnistävät syksyn 2022 oppimisen ilon merkeissä – jotta jokainen voisi oppia. Syksyn oppimisfestareilla käsittelemme oppimisen ja ajattelun virittämisen tapoja sekä esittelemme myös uusia palveluitamme.

Alla olevan lukujärjestyksen avulla voit suunnitella, mistä teemoista olisi kiva kuulla ja oppia lisää.  Ilmoittaudu mukaan yhdessä työkavereidesi kanssa ja hyödyntäkää webinaariemme sisältö osana työyhteisönne kehittämistoimintaa.

Lukujärjestys

Voit ilmoittautua haluamaasi osioon tästä linkistä.

Tarkemmat kuvaukset sisällöistä löytyvät festarilukkarin alta. Tilaisuudet ovat maksuttomia.

Tervetuloa oppimaan ja oivaltamaan festareille!

Maanantai 26.9.

Klo 8.15-8.45 Henkilöstöjohtaminen valtiolla

Henkilöstöjohtaminen valtiolla -tilaisuudessamme käymme keskustelua henkilöstöjohtamisen tilasta sekä tulevaisuuden suunnasta. Esittelemme myös uuden henkilöstöjohtaminen valtiolla -valmennuksemme rungon, jota osallistujat pääsevät kommentoimaan, jotta tulevasta valmennuksesta tulee mahdollisimman hyvä. Kiinnostavatko sinua valtion työnantajakuva, strateginen henkilöstösuunnittelu tai vaikkapa osaamisen systemaattinen kehittäminen? Tule mukaan keskustelemaan kahvikupillisen äärelle meidän kanssamme.

Klo 11.30-12.00 Mahdollistaja valtiolla

Tervetuloa mukaan kuulemaan ja keskustelemaan mahdollistavasta johtamisesta sekä johtajan ja esihenkilön roolista työntekijöiden ammatillisen toimijuuden ja kehittymisen mahdollistajana. Tilaisuudessa kuulet ja voit kysellä myös valtiolla työskenteleville johtajille ja esihenkilöille suunnatusta Mahdollistaja-valmennusohjelmasta.

Klo 12.00-12.30 Fasilitoinnin moniosaajaksi

Sinustako fasilitoinnin asiantuntija? Tervetuloa tutustumaan HAUSissa käynnistyvään fasilitointikoulutukseen, jossa saat tilaisuuden valmentautua fasilitoinnin moniosaajaksi vuorovaikutteisten harjoitteiden, teoriaosuuksien sekä itsenäisen työskentelyn avulla. Webinaarissa tutustumme koulutuksen sisältöihin ja pääset tutustumaan muutamiin harjoitteisiin, joilla voit orientoitua fasilitointitaitojen oppimismatkalle. Webinaarin järjestävät Miili Tukiainen (HAUS) sekä virtuaalisen koulutuksen ja fasilitoinnin asiantuntija Heidi Wahl (ViltOn Learning).

Klo 15.15-15.45 Oppimismuotoilun ABC

Oppiminen voi olla paljon muutakin kuin yksittäisiä koulutuksia tai valmennuksia. Tule keskustelemaan HAUSin asiantuntijoiden kanssa, kuinka voimme muotoilun menetelmien avulla suunnitella monipuolisia ja yksilöllisiä oppimistuokioita ja -polkuja oppijoiden oikeista tarpeista ja toiveista käsin.

Tiistai 27.9.

Klo 9.00-10.00 JOKO, asiakkuuskoulutukset ja projektijohtaminen

Tervetuloa mukaan linjoille kuulemaan JOKO-ohjelmasta kello 9.00-9.20, Asiantuntijasta projektipäälliköksi ohjelmasta kello 9.20-9.40 ja kello 9.40-10.00 Asiakkuusosaamisten koulutusohjelmasta ja Asiakkuuksien johtaminen valtiolla -ohjelmasta.

Klo 9.00-10.00 ICT-koulutukset kilpailuttamatta HAUSista

Klo 9-10 teemana on ICT-koulutukset kätevästi ja kustannustehokkaasti HAUSista. Onko organisaatiosi digitalisaation huipulla? Olisiko ICT- ja digivalmiuksissa vielä kehitettävää? eOppivan lisäksi tuotamme organisaatiokohtaisia, räätälöityjä ICT-valmennuksia kumppaniverkostomme kautta. HAUS kilpailuttaa ja järjestää sekä ICT-asiantuntija- että loppukäyttäjäkoulutuksia. Tule tutustumaan laajaan ICT-koulutustarjontaamme ja kertomaan, mistä teemoista koulutusta tulisi olla avoimessa tarjonnassa.  Webinaarin asiantuntijana toimii Marja Laine-Asikainen.

Klo 12.00-12.30 Julkishallinnon ylimmän johdon MPA-tutkinto

Olemme suunnitelleet julkishallinon yhteisen MPA( master of public administration) ohjelman aloittamista syksyllä 2023. MPA-ohjelma olisi noin 2-3 vuodessa suoritettava kokonaisuus, joka koostuisi HAUSin ja sen yhteistyökumppaneiden tarjonnasta. Tule kuulemaan lisää ja antamaan ideoita tuotekehitykseemme.

Klo 12.00-13.00 Suomi maailmalla – kansainväliset mahdollisuuden valtion virkamiehille

Muuttuva maailmantilanne vaatii jatkuvaa kehittämistä niin kotimaassa kuin maailmalla. Tässä työssä me suomalaiset olemme alan huippuja ja suomalaista osaamista ja tietotaitoa tarvitaankin maailmalla kasvavissa määrin. Olisitko sinä kiinnostunut mahdollisuuksista olla osana tätä alati kasvavaa asiantuntijaverkostoa? Tule kuulemaan mitä kaikkea on tarjolla juuri sinulle, joka olet kiinnostunut tekemään työtä kansainvälisissä hankkeissa.

Keskiviikko 28.9.

Klo 14.00-16.00 eOppiva-Gaala Tavastialla!

Ilmoittaudu mukaan 16.9. mennessä täältä.

Torstai 29.9.

Klo 9.00-9.30 Henkilöstöhallinnossa valtiolla – koulutustarjonta 2023

HAUS järjestää valtionhallinnon eri henkilöstöhallinnon tehtävissä toimiville koulutusta laajalti eri henkilöstöhallinnon teemoista. Koulutukset vaihtelevat lyhemmistä etäkoulutuksista pidempiin valmennusohjelmiin. Avoin koulutustarjontamme päivittyy jatkuvasti ja ensi vuodelle on luvassa muutamia uusia koulutusteemoja. Tässä tilaisuudessa teemme katsauksen ensi vuoden HR-koulutuksiin: tule mukaan kuulemaan, keskustelemana ja kertomaan omat ajatuksesi, siitä millaisista HR-teemoista tulevaisuudessa olisi hyvä olla koulutusta!

Klo 12.00-13.00 Jatkuva oppiminen palveluna

Kehitämme uutta jatkuvan oppimisen palvelua, jossa koulutus ja oppiminen pyritään demokratisoimaan. Tule kuulemaan projektin etenemisestä ja pilotin alkamisesta. Tavoitteena on kehittää koko valtion osaamisen kehittämistä ja tarjota mahdollisuus tasapuoliseen oppimiseen yhdellä kiinteällä vuosihinnalla. Voimme myös yhdessä sparrailla ajatuksia virastokohtaisista osaamistarpeista. Asiaa alustamassa Petteri Kallio.

Klo 15.00-15.45 Oppisopimuksella tutkinto

Tiesitkö, että HAUSin kautta voi opiskella virallisen Suomen koulutusjärjestelmän mukaisen tutkinnon? HAUSin sisällä toimivalla HAUS College järjestää koulutusta kolmesta eri tutkinnosta, joita ovat

  • johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto
  • liiketoiminnan erikoisammattitutkinto, henkilöstöhallinnon osaamisala
  • liiketoiminnan ammattitutkinto, asiakirjahallinto

Tutkinto-opiskelu suoritetaan oppisopimuksella, eli työpaikalla työtehtäviä tekemällä, ja se soveltuu mainiosti eri valtionhallinnon organisaatioissa työskenteleville. Mikäli yllä olevat tutkinnot kiinnostavat ja haluat kuulla lisää oppisopimusopiskelusta, tule mukaan!

Perjantai 30.9.

Klo 8.30-9.00 Oma hyvinvointi ja palautuminen työn murroksessa

Etätyön ja läsnätyön yhdistäminen ei ole työyhteisössä niin helppoa kuin aluksi ehkä luultiin. Viikoittaisten yhteisten tapahtumien suunnittelu vaatii hyvää yhteistyötä ja tehokasta viestintää. On paljon uusia käytänteitä, joiden omaksuminen vaatii aikaa ja hyvää keskittymiskykyä. Keskittyminen taas ei onnistu ilman riittävää lepoa ja palautumista. Tunnista omat yksilölliset tarpeesi palautumiseen ja opit toimimaan muuttuneessa tilanteessa fiksusti itseäsi ja muita kuormittamatta.

Klo 9.00-9.30 VALOA! Valmentava ja oppiva työkulttuuri valtionhallinnossa

Millaista on valmentava ja oppiva työkulttuuri valtionhallinnossa? Kuinka voisit kehittää omia tai tiimisi taitoja tavoitteellisesti? Tervetuloa kuulemaan, kuinka voit hyödyntää VALOA-sivustoa (valtiolla.fi/valoa) sekä VALOA-työkirjaa valmentavan ja oppivan työtavan kehittämiseksi. Webinaarissa pääset tutustumaan VALOA-materiaaleihin sekä kuulemaan, millaista tukea HAUS tarjoaa valmentavan ja oppivan työkulttuurin rakentamiseen. Webinaarin puhujina toimivat Miili Tukiainen (HAUS) sekä Marjo Heikkinen (Valtiokonttori).

Klo 12.00-12.30 VALTIO-VIRE

Tervetuloa kuulemaan VALTIO-VIRE esihenkilövalmennuksesta. VALTIO-VIRE-esihenkilöiden valmennusohjelma on suunniteltu vastaamaan esihenkilöiden toiveisiin saada uusia tietoja ja taitoja esihenkilötyön hallintaan. VALTIO-VIRE tarjoaa mahdollisuuden luoda kokonaiskuvan esihenkilön toimintakentästä sekä selkiyttää omaa esihenkilöroolia. VALTIO-VIRE keskittyy erityisesti ihmisten johtamiseen antaen valmiuksia sekä yksilöiden että ryhmien johtamiseen ja parempaa vuorovaikutukseen. Mukana koulutuspäällikkö Tiina Pitkäaho ja Sini Vikkula (VALTIO-VIREen yksi kouluttajista).

Aiheeseen liittyvää

Blogi

Oppiminen on osaamisen kasvumoottori

Oppimisen ja osaamisen tukemisessa johtajien ja lähiesihenkilöjen rooli korostuu. Lisäksi koen että meidän johtajien tehtävänä on rakentaa rakenteita jotka tukevat oppimista koko organisaatiossa.

Lue lisää
Blogi

Valtion henkilöstön osaamisen johtaminen ja kehittäminen on tärkeämpää kuin koskaan

Valtion henkilöstön kehittäminen ja sen osaamisen johtaminen on nyt tärkeämpää kuin koskaan, toteaa Kati Kivistö.

Lue lisää
Kaikki ajankohtaiset