Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto

Julkaistu

Vahvista osaamistasi liiketoiminnan erikoisammattitutkinnolla!

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon henkilöstöhallinnon osaamisala on tarkoitettu henkilöstötyön asiantuntijatehtävissä toimiville henkilöille.

Tutkinto rakentuu kolmesta tutkinnonosasta, joista pakollisia osia ovat:

  • Vastuualueen liiketoiminnan suunnittelu ja toteuttaminen
  • Henkilöstötyö TAI Henkilöstön osaamisen kehittäminen

Valinnaiseksi tutkinnonosaksi voit työtehtävien mukaan valita yhden seuraavista:

  • Henkilöstötyö
  • Henkilöstön osaamisen kehittäminen
  • Kehittämisprojektin suunnittelu ja toteuttaminen
  • Työsuojelun ja työhyvinvoinnin kehittäminen

Tutkinto suoritetaan näytöillä eli tutkintosuorituksilla, jotka liittyvät omiin työtehtäviin ja oman työpaikan henkilöstötyön kehittämiseen. HAUS järjestää tutkintokoulutusta, joka on räätälöity erityisesti valtionhallinnon henkilöstöammattilaisille sopivaksi.

Tutkintokoulutukseen osallistumisen tarve kartoitetaan jokaisen kohdalla henkilökohtaisesti. Opiskelet lisää vain siltä osin kuin tutkinnon perusteissa vaadittava ammattitaito ei vielä ole hallussa. Järjestämme tutkinnon ja siihen valmistavan koulutuksen oppisopimuskoulutuksena.

Tutkinnon suorittaminen tapahtuu työpaikalla, missä perehdyt monipuolisesti oman osaamisalasi ammattilaisen tehtäviin ja näin laajennat osaamistasi. Työnantajasi saa suoran hyödyn tekemistäsi tutkintosuorituksista ja niihin kuuluvista kehittämistehtävistä sekä sinä itse saat virallisen todistuksen osaamisestasi.

Oppisopimuskoulutus on maksutonta opiskelijalle ja työnantajalle lukuunottamatta mahdollisia (koronatilanne) koulutuspäivien matka- ja majoituskustannuksia sekä ruokailukustannuksia.

Tutkinto on Opetushallituksen hyväksymä virallinen Suomen koulutusjärjestelmän mukainen erikoisammattitutkinto.

Henkilöstötyön osaamisalalla tutkinnon on HAUSissa suorittanut jo 35 opiskelijaa muutaman viime vuoden aikana. Opiskelijoiden esimiesten antama palaute on ollut positiivista, sillä tutkinnon suorittajan työ on opintojen myötä tehostunut ja monipuolistunut. Opiskelijat itse taas ovat korostaneet osaamisensa laajentumista ja samalla se, miten tärkeää ammattitaitoinen henkilöstötyö on organisaation menestymisen kannalta, on selkiytynyt.

Tämä tutkinto soveltuu koulutustausta riippumatta kaikille henkilöstötyön tehtävissä toimiville, jotka haluavat täydentää omaa osaamistaan ja saada siitä virallisen tutkintojärjestelmän mukaisen tutkintotodistuksen.

Tutustu tästä tarkemmin tutkinnon perusteisiin sekä esitteeseen. Hae mukaan viimeistään 31.5.2021 mennessä.

Kysy lisätietoja sähköpostitse tai puhelimitse:

Koulutuspäällikkö Riitta Tihinen, riitta.tihinen@haus.fi, 040 412 3334
Asiantuntija Satu Vuorinen, satu.vuorinen@haus.fi, 040 548 0439