Sisältöön sitemap

Multitaskaa podcastien avulla

Eri sosiaalisen median kanavissa on viime aikoina keskusteltu paljon multitaskingista tai pikemminkin multipaskingista. Kun yrität yhtä aikaa tehdä sitä sun tätä, niin mistään ei tule valmista tai jos tulee, niin lopputulos on sitä itseänsä. Mutta meillä on tarjota formaatti, jossa multitasking on aivan sallittua! Voit samalla ripustaa pyykkejä kuivumaan, tehdä ruokaa, pyöräillä, lenkkeillä, ajaa autoa, istua junassa, bussissa tai sen työpöydänkin ääressä tai vaikka pötkötellä sohvalla – ja kehittää samalla omaa osaamistasi. Ota haltuun podcast!

eOppivasta löytyy tällä hetkellä peräti kuusi eri podcast-sarjaa, joten nyt on varaa valita, minkä sisällön laitat korvanappeihisi ja annat vain näkökulmiesi avartua valtionhallinnon kiemuroista. Meistä onkin muutaman vuoden aikana kehittynyt varteenotettava podcast-tuottaja.

Tiedon äärellä – tietopolitiikasta tekoihin

Tiedon äärellä – tietopolitiikasta tekoihin” –podcast-sarja pureutuu tietopoliittisiin toimenpiteisiin ja tietopolitiikan kysymyksiin laajemminkin: mitä tietopolitiikka oikein on ja miksi julkisen tiedon avoimuus, laatu ja yhteentoimivuus on tärkeää?

Kiinnostuisitko otsikoista ”Tiedon vallankumous on tapahtunut” tai ”Viranomaiset tiedolla disinformaatiota ja paskapuhetta vastaan”? Sarjasta on julkaistu neljä jaksoa ja ne ovat kuunneltavissa myös  Spotifyssa.

Podcast-sarja tukee valtiovarainministeriön Tiedon hyödyntämisen ja avaamisen hanketta, jonka tavoitteena on edistää julkisen tiedon entistä laajempaa ja tehokkaampaa hyödyntämistä.

Digiturvakompassi

Digitaalisesta turvallisuudesta puhutaan paljon, mutta mitä sillä oikeastaan tarkoitetaan? Miten digitaalista turvallisuutta kehitetään? Näihin kysymyksin pureutuu syvemmin #digiturvakompassi –podcast-sarja, josta on julkaistu jo 14 jaksoa. Jaksoissa on vieraillut mm. ICT-johtaja, ylijohtaja Anna-Maija Karjalainen, alivaltiosihteeri Päivi Nerg sekä johtaja Sauli Savisalo Huoltovarmuuskeskuksesta.

Vieraiden kanssa digiturvallisuuteen liittyvistä teemoista keskustelevat tietohallintoneuvos Tuija Kuusisto valtiovarainministeriöstä ja VAHTI-pääsihteeri Kimmo Rousku Digi- ja väestötietovirastosta – molemmat edistävät työkseen julkisen hallinnon digiturvallisuutta.

Virkamiesradio ja kausi kolme alkaa

Virkamiesradio on eOppivan isähahmon, Petteri Kallion isännöimä “matka” valtionhallinnon kiemuroissa ja se on eOppivan kuunnelluimpia podcast-sarjoja. Petterin kohdalle on osunut toinen toistaan mielenkiintoisempia ihmisiä, joiden kanssa hän on keskustellut mm. oppimisesta, digitalisaatiosta, työn muutoksesta ja hyvistä käytänteistä.

Virkamiesradiosta on julkaistu jo lukuisia jaksoja: Petterin kanssa hyvää kahvia jutustelun lomassa ovat juoneet mm. Kelan viestintäjohtaja Pipsa-Lotta Marjamäki, sisäministeriön erityisasiantuntija Hanne Huvila ja valtiovarainministeriön ylijohtaja Juha Sarkio.

Virkamiesradion kolmas kausi käynnistyi juuri uudella jaksolla!  Petteri haastattelee Eeva Kaunismaata, jonka työpöydällä on tällä hetkellä mm. julkishallinnon strategian eteenpäin viemiseen liittyviä tehtäviä. Lisää kiinnostavia valtionhallinnon hahmoja ”Julkaistaan” kevään mittaan.

Muut podcast-sarjamme:

Duunissa-Suomelle

Duunissa Suomelle –podcast-sarja kertoo uuden ajan virkamiehistä. Niistä jotka eivät istu pölyttymässä konttoreissa vaan niistä, jotka hakeutuvat rohkeasti ihmisten pariin, verkostoitumaan, jakamaan ja hankkimaan osaamista.

HR-kaikuja Mariankadulta

HR-kaikuja Mariankadulta-podcastissa keskustellaan hallinnon uusista toimintatavoista sekä uudella tavalla toimimisen mahdollistavasta johtamis- ja toimintakulttuurista.

Kohti ihmiskeskeistä yhteiskuntaa

Tässä podcast-sarjassa käsitellään ihmiskeskeisen yhteiskunnan vaatimaa muutosta eri näkökulmista erityisasiantuntija Aleksi Kopposen (VM) johdolla.

Artikkelin kirjoittaja

Aiheeseen liittyvää

Blogi

Mikro-Oppiva tarjoilee oivalluksia oman työn tueksi

eOppivan tarjontaan kuuluu nyt koulutuksien, blogien ja podcastien lisäksi oma videokanava. Ajattelemme, että oppimista on hyvä tarjota eri formaateissa ja eri tasoilla.

Lue lisää
Kaikki ajankohtaiset