Sisältöön sitemap

Mikä tilausvalmennusten puolella kiinnostaa nyt? 

Millaiset osaamiseen liittyvät kysymykset mietityttävät valtio-organisaatioissa nyt? Miten se näkyy organisaatiokohtaisissa valmennuksissa? Kysyimme asiasta kolmelta HAUSin asiantuntijalta, jotka työskentelevät räätälöitävien tilauskoulutusten parissa. 

Asiakkuuspäällikkö Jari Taipale: 

Millaiset johtamisen ja esihenkilötyön osaamishaasteet ovat pinnalla valtion organisaatioissa nyt? 

Jari: Erilaisia muutoksia suunnitellaan ja toteutetaan monissa organisaatiossa ja se lisää esimerkiksi resilienssi- ja muutosjohtamisen teemoihin liittyvien koulutusten kysyntää. Valmentava ote ja coaching-taidot ovat edelleen pinnalla, näitä koulutetaan tasaiseen tahtiin. 

Miten näihin kysymyksiin voi pureutua organisaatiokohtaisissa johtamis- ja esihenkilövalmennuksissa?  

Jari: Organisaatiokohtaisissa koulutuksissa voidaan paneutua syvällisesti juuri niihin teemoihin, mihin tarve kohdistuu ja puhua ”oikeista asioista”. Harjoitusten ja työpajojen sisällöt kohdistetaan organisaation tarpeisiin, jolloin niissä voidaan edistää ja työstää juuri niitä teemoja, joita pitääkin. 

Anna yksi vinkki johtamisen tai esihenkilötyön valmennuksen hankintaa suunnittelevalle. 

Jari: Ole rohkeasti yhteydessä HAUSin ammattilaisiin ja kerro avoimesti tilanteestanne. Älä yritä arvata, mitä teillä mahdollisesti voitaisiin tarvita, vaan anna meidän auttaa. 

 

Koulutuspäällikkö Ilari Hylkilä 

Millaiset uudet viestintätaitoihin liittyvät teemat mietityttävät valtion organisaatioissa nyt?  

Ilari: Ainakin generatiivisen tekoäly mietityttää.  Eli miten sitä voisi hyödyntää työn tehostamisessa – mukaan lukien viestinnässä. Näyttää kuitenkin siltä, ettei valtio-organisaatioissa ole vielä otettu asiassa isoa vaihdetta. 

Mihin tarpeisiin valtio-organisaatiot tilaavat viestintävalmennuksia nyt?  

Ilari: Kirjo on laaja, mutta hyvin usein virkamiesten ns. perusviestintätaitojen kehittämiseen. Näihin taitoihin lukeutuvat esimerkiksi media- ja esiintymistaidot, kirjoitustaidot ja vuorovaikutustaidot erityyppisissä tilanteissa. 

Anna yksi vinkki viestintä- ja vuorovaikutusvalmennusta hankintaa suunnitteleville? 

Ilari: HAUSiin kannattaa ottaa matalalla kynnyksellä yhteyttä, kun on tarvetta viestintäosaaamisen kehittämiselle. Meillä on loistavia viestintävalmentajia. Meiltä löytyy ratkaisu hyvin monenlaiseen haasteeseen. 

 

Asiakkuuspäällikkö Marja Laine-Asikainen 

Millaiset ICT-osaamishaasteet mietityttävät valtion organisaatioissa nyt? 

Marja: Osa miettii vielä pilvisiirtymää, osa on sen jo tehnyt. Myös tekoälypohjaisten sovellusten hyödyntäminen mietityttää, mm. Copilot.  

Mihin tarpeisiin valtio-organisaatiot tilaavat ICT-valmennuksia nyt?  

Marja: Varautuminen ja kyberturvallisuus ovat paljon pinnalla. Näihin liittyen ICT-asiantuntijoiden koulutukset, joissa tehdään laboratorioharjoituksia, ovat suosittuja.  

Anna yksi vinkki ICT-koulutusten hankintaa suunnitteleville? 

Marja: ICT-asiantuntijakoulutuksemme eivät näy verkkosivuillamme. Meillä on laaja kilpailutettu verkosto, johon kuuluvat miltei kaikki vakavasti otettavat ICT-toimijat Suomessa sekä tunnetuimmat myös Euroopassa. In-house-toimijana meitä ei tarvitse enää kilpailuttaa ja ostovolyyminne tarjoaa kilpailukykyiset hinnat. 

Tutustu tästä tilauskoulutuksiin

 

 

Ota yhteyttä ja rakennetaan teidän tarpeisiin räätälöity tilauskoulutus

Aiheeseen liittyvää

Kaikki ajankohtaiset