Sisältöön sitemap

Jatkuvan oppimisen palvelu tukena oppimisen ja uudistumisen polulla

Jatkuva oppiminen ja kyky uudistua ovat työelämän supervalmiuksia, jotka tukevat työkykyisyyttä ja -hyvinvointia. Kiinnitetäänkö organisaatiossasi riittävästi huomiota siihen, että johdolla, esihenkilöillä ja henkilöstöllä on aikaa irrottautua kiireisten työpäivien keskeltä oppimaan? Entä ovatko verkostot kunnossa ja opitaanko organisaatiossasi muiden valtiokollegoiden kokemuksista? Kyseessä on ennen kaikkea osaamisen johtamiseen liittyvä rakenteellinen ja strateginenkin asia, jota tukemaan perustettiin HAUSin jatkuvan oppimisen palvelun tiimi.

Mistä palvelukonseptissa on kyse?

Olemme HAUSissa luoneet palvelukonseptin, jossa yhdellä organisaatiokohtaisella vuosimaksulla organisaation koko henkilöstö voi rajattomasti osallistua jatkuvan oppisen palveluun sisältyviin koulutuksiimme. Valittavana on noin 100 valtion yhteisiä osaamisalueita tukevaa koulutusta sekä noin 170 kumppanimme EduHousen ICT-koulutusteemaa. Lisäksi tarjolla on pientä lisämaksua vastaan niin sanottu ICT-pro-valmennuskokonaisuus, joka on suunnattu erityisesti IT-organisaatioiden ammattilaisille. Vuositarjontaan kuuluvat koulutusteemat on kuvattu alla olevassa kuvassa. Kuhunkin teemaan liittyen toteutetaan noin 5-10 koulutusta joko etä-, lähi- tai hybriditoteutuksena

Koulutusteemat

Osaamisen kehittäjän tuki organisaatioiden käyttöön

Jatkuvan oppimisen palveluun sisältyy osaamisen kehittäjän tuki neljä kertaa vuodessa. Kukin organisaatio voi hyödyntää osaamisen kehittäjän ammattitaitoa parhaaksi katsomallaan tavalla, esimerkiksi:

  • viraston henkilöstön osaamisen kehittämistarpeiden kartoitusta osaamispajojen muodossa
  • sähköisiä osaamiskartoituksia
  • osallistujaraportointia
  • koulutustarjonnan ja tarpeiden yhteensovittamista.

Asiakasorganisaatiot pääsevät vaikuttamaan tulevaisuuden koulutustarjontaan

Jatkuvan oppimisen palvelun asiakasorganisaatiot muodostavat asiakasraadin. Otamme asiakasraadissa esille nousseet tarpeet ja toiveet huomioon, kun suunnittelemme HAUSin lyhytkoulutustarjontaa tulevaisuudessa. Vaikutusmahdollisuuden lisäksi asiakasorganisaatiot pystyvät keskittymään strategisempaan osaamisen kehittämiseen, kun aikaa vapautuu erilaisten koulutusten ja osaamisen kehittämiseen liittyvien toimenpiteiden järjestämisestä.

Kiinnostuitko?

Esittelemme Jatkuvan oppimisen palvelua HAUSin oppimisfestareilla ma 23.1.2023 klo 8.30-9.00. Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä.

Ota yhteyttä!

Aiheeseen liittyvää

Blogi

Tehdäänkö jatkuvasta oppimisesta oikeasti jatkuvaa?

Petteri Kallio kirjoittaa valtion johtajille jatkuvan oppimisen toteutumisesta

Lue lisää
Blogi

Vieläkö sinulla on uteliaisuutta ja uskallusta oppia?

Petteri kirjoittaa uteliaisuudesta ja uskalluksesta oppia uutta.

Lue lisää
Kaikki ajankohtaiset