Sisältöön sitemap

Aloita vuosi oppimisen ilon merkeissä Oppimisfestareilla!

Oppimisfestarit ovat taas täällä! Aloita vuosi 2023 oppimisen ilon merkeissä ja tule festareille 23.-27.1.2023 virittämään oppimisen ja ajattelun tapojasi sekä tutustumaan uusiin palveluihimme!

Alla olevan lukujärjestyksen avulla voit suunnitella, mistä teemoista olisi kiva kuulla ja oppia lisää.  Ilmoittaudu mukaan yhdessä työkavereidesi kanssa ja hyödyntäkää webinaariemme sisältö osana työyhteisönne kehittämistoimintaa.

Oppimisfestareiden lukujärjestys

Voit ilmoittautua haluamaasi osioon tästä linkistä.

Tarkemmat kuvaukset sisällöistä löytyvät alta. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja ne toteutetaan etänä Teams-yhteydellä.

Tervetuloa oppimaan ja oivaltamaan festareille!

Maanantai 23.1.

Klo 9.00-10.00 Jatkuvan oppimisen palvelun esittely

Olemme HAUSissa luoneet palvelukonseptin, jossa yhdellä organisaatiokohtaisella vuosimaksulla organisaation koko henkilöstö voi rajattomasti osallistua jatkuvan oppisen palveluun sisältyviin koulutuksiimme. Valittavana on noin 100 valtion yhteisiä osaamisalueita tukevaa koulutusta sekä noin 170 kumppanimme EduHousen ICT-koulutusteemaa. Lisäksi tarjolla on pientä lisämaksua vastaan niin sanottu ICT-pro-valmennuskokonaisuus, joka on suunnattu erityisesti IT-organisaatioiden ammattilaisille. Vuositarjontaan kuuluvat koulutusteemat on kuvattu alla olevassa kuvassa. Kuhunkin teemaan liittyen toteutetaan noin 5-10 koulutusta joko etä-, lähi- tai hybriditoteutuksena. Tervetuloa kuulemaan lisää Jatkuvan oppimisen palvelusta 23.1. klo 9.00-10.00!

 

Klo 12.00-13.00 Valtion yhteinen perehdytysohjelma

Valtion yhteinen perehdytysohjelma jatkuu valtiovarainministeriön hankerahoituksen jälkeen virastojen rahoittamana. Mukaan on lähtenyt jo noin 50 virastoa. Perehdytysohjelma on suunnattu kaikille valtion uusille työntekijöille ja esihenkilöille sekä korkeakouluharjoittelijoille. Tule mukaan kuulemaan, millaisia etävalmennuksia järjestämme yhteisten perehdytysteemojen äärellä ja miten tuemme virastojen perehdytystä valtion yhteisen perehdytysalustan avulla. Rakennamme myös virastojen perehdyttämistä koordinoiville henkilöille perehdyttäjien verkoston, jossa jaamme hyviä käytänteitä sekä sovimme yhdessä valtion yhteisen perehdyttämisohjelman sisällöstä sekä sen kehittämisestä.

 

Klo 14.00-14.30 JOKO ja johtamisvalmennukset

Tiistai 24.1.

Klo 8.30-9.00 Oppimismuotoilun ABC

 

Klo 12.00-13.00 eOppiva & Osaava – koulutusten hallinnan mahdollisuudet

Tule kertomaan tarpeistanne: Mitä koulutus- ja suoritustietoja pitäisi siirtyä järjestelmien välillä? Työpajassa jaettua tietoa ja toiveita hyödynnetään Osaavan koulutusten hallinnan ja eOppivan kehittämisessä v. 2023. Vetäjinä eOppiva-tiimin Tuuli Kurkipää ja Palkeista Miia Valkki ja Heidi Nevalainen

 

Klo 14.00-14.30 Sinustako Kyberturvaaja?

Tervetuloa mukaan Teams-iltapäiväkahveille kuulemaan ajankohtaispuheenvuoro digitaalisesta turvallisuudesta sekä Kyberturvaajasta! Tilaisuudessa ovat mukana digi- ja väestötietoviraston johtava erityisasiantuntija Kimmo Rousku, joka toimii kouluttajana Kyberturvaajassa, sekä koulutuksen vastuuhenkilö asiantuntija Tanja Kalinainen HAUSista.

Keskiviikko 25.1.

Klo 8.30-9.00 Työhyvinvointikortti®

Kaipaatko lisää keinoja oman työhyvinvointisi kehittämiseen? Ehkä etsit uusia tapoja kasvattaa työyhteisönne kokemaa työn iloa, innostuvuutta ja sujuvuutta? Tule mukaan tutustumaan Työhyvinvointikorttiin®! Tilaisuuden vetävät HAUSin koulutuspäälliköt Miili Tukiainen ja Leena Larsio-Varsani.

Liity Teams-tilaisuuteen tästä!

 

Klo 12.00-12.30 Oppimismentorointi tutuksi

Oppimismentorointi tutuksi -webinaarissa pääset kuulemaan, mitä oppimismentorointi on ja miten sillä voi mm. tehostaa ja parantaa organisaation sisäistä oppimista, perehdytyksessä onnistumista ja työntekijöiden sitouttamista. Tilaisuuden vetävät HAUSin asiantuntija Jaana Kalliomäki-Adan, Miikka Vuorinen (Sosped) ja Jalmari Eklund (Humaanikone). Tervetuloa mukaan!

Liity Teams-tilaisuuteen tästä!

Torstai 26.1.

Klo 8.30-9.00 Hyvää hallinto ja juridiikkaa koskeva koulutustarjonta vuonna 2023

Osana jatkuvan oppimisen palveluamme olemme uudistaneet HAUSin hyvää hallintoa ja juridista osaamista tukevan koulutustarjonnan. Miltä kuulostaisi lainvalmistelijoille suunnattu projektinjohtamiseen ja -hallintaan liittyvä valmennus, nuorten osallistamiseen ja kuulemismenettelyihin liittyvä valmennus tai vaikkapa erilaiset EU:n ja kansallisen sääntelyn teemat? Hyvää hallintoa ja juridiikkaa koskevat koulutuksemme on suunnattu sekä valtioneuvoston että valtion virastojen ja laitosten henkilöstölle. Kuulemme mielellämme myös toiveitanne koulutuksen kehittämiseksi. Tervetuloa tutustumaan uudistuneeseen tarjontaamme 26.1.2023 klo 8.30-9.00.

 

Klo 12.00-12.30 Miten arvioidaan henkilöstötuottavuutta?

Liity Teams-tilaisuuteen tästä!

Perjantai 27.1.

Klo 8.30-9.30  Miten puhua osaamisesta?

Webinaarissa käsittelemme osaamista, sen kehittämistä sekä osaamisen eri ulottuvuuksia. Tarkastelussa ovat esimerkiksi kehityskeskustelut, osaamisesta keskusteleminen ja osaamisen tunnistamisen keinot. Tervetuloa mukaan! Tilaisuuden vetävät HAUSin koulutuspäälliköt Miili Tukiainen ja Riitta Tihinen.

 

Klo 12.00-13.00 Suomi maailmalla – kansainväliset mahdollisuudet valtion virkahenkilöille 

Oletko kiinnostunut kansainvälisistä tehtävistä, jotka kehittävät valtiohallintoja ympäri maailman? HAUSin kansainvälisen toiminnan asiantuntijat käyvät läpi mahdollisuuksia virkahenkilöille.

Liity Teams-tilaisuuteen tästä!