Sisältöön sitemap

Kyberturvaaja

Koulutuksessa tilaa

Jokainen meistä on vastuussa Suomen digitaalisesta turvallisuudesta – ole sinäkin kyberturvaaja

Suomi on yksi maailman johtavia digivaltioita, ja sitä haluamme olla myös jatkossa. Suomen digitalisaatiokehityksen johtamiseksi ja suuntaamiseksi on laadittu vuoteen 2030 ulottuva strateginen etenemissuunnitelma – Digikompassi.

Digikompassin yhtenä avaintuloksena on nostettu esiin yhteiskunnan eri toimijoiden kyberturvallisuuden osaamisen vahvistuminen. Kyberturvaaja-koulutus vahvistaa valtion kyberturvallisuusosaamista. 

Yhteiskunnan kaikilla tasoilla on varmistettava, että kyberturvallisuuden ja tietoturvan toiminnan edellytykset sekä tietosuoja toteutuvat. Kyberturvaaja-koulutus auttaa varautumaan digitaalisen ympäristön turvallisuusuhkiin, kuten informaatiovaikuttamiseen, tieto- ja identiteettivarkauksiin sekä kyberhyökkäyksiin. Digitaalinen turvallisuus kuuluu jokaisen – niin yksilöiden kuin valtionhallinnon organisaatioidenkin – vastuulle.

Opi kyberturvallisuutta juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii

Kyberturvaaja on virtuaalikoulutus, joka tarjoaa digitaalisen turvallisuuden perusosaamisen. Voit opiskella koko Kyberturvaajan omassa tahdissa juuri itsellesi parhaiten sopivina ajankohtina.

Kyberturvaajan kouluttajina toimivat Suomen parhaat asiantuntijat Mikko Hyppösestä ja Jarno Limnelistä aina valtionhallinnon parhaimpiin asiantuntijoihin. HAUS Kehittämiskeskus fasilitoi koulutuksen.

Aikataulu ja ilmoittautuminen

Voit aloittaa opiskelun milloin tahansa. Saat pääsyn Kyberturvaajan digitaaliseen oppimisympäristöön noin viikon kuluessa ilmoittautumisestasi. Oppimisympäristö on käytössäsi 6 kuukauden ajan.

  Kyberturvaajan kouluttajat

  Koulutusalue:

  Turvallisuus

  Koulutustapa:

  Etäkoulutus

  Kesto:

  Oppimisympäristö käytettävissäsi 6 kuukautta

  Alkaa:

  20.6.2024 14.00

  Päättyy:

  31.12.2024 16.00

  Ilmoittaudu:

  20.6.2024 12.00 mennessä

  Hinta:

  440€ + alv (24%)

  Ilmoittaudu nyt

  Koulutusteemat

  Koulutus kattaa digitaalisen turvallisuuden kaikki osa-alueet:​

  Moduuli 1 – Johdanto: Digitaalinen turvallisuus
  Moduuli 2 – Johtaminen ja riskienhallinta
  Moduuli 3 – Jatkuvuuden hallinta
  Moduuli 4 – Tietoturvallisuus
  Moduuli 5 – Tietosuoja
  Moduuli 6 – Kyberturvallisuus
  Moduuli 7 – Tekoäly

  Koulutusohjelma koostuu

  • seitsemän itsenäisesti opiskeltavaa moduulia (videosisältöä, kirjallista materiaalia ja tehtäviä digitaalisessa oppimisympäristössä)
  • kuukausittaiset Kyberfoorumi-tilaisuudet (4x 1 h, Teams, vapaaehtoiset): 31.10. klo 15-16.15
  • sekä itsenäisesti tai ryhmässä työstettävä Kyberturvaajan työkirja.

  Osallistujien palautteita

  ”Tästä sai hyvin laaja-alaisesti perustietoa kyberturvallisuudesta. Suuri hyöty oli työkirjasta, joka ensiksikin selkeytti omaa oppimista mutta myös antoi erinomaisen työkalun selvittää ne kehitystarpeet omassa organisaatiossa.”

  ”Antaa hyvät perustiedot kyberturvallisuudesta ja sen lisäksi kurssi tähtää siihen, että opitut asiat otetaan myös organisaatiossa käyttöön. Työkirjat olivat hyvä lisä!”

  ”Sopivan laajuinen ja erittäin hyvin tiivistetty digitaalisen turvallisuuden eri osa-alueet. Erityisesti työkirja on ollut hyödyllinen.”

  ”Herättää ajattelemaan ja oivaltamaan, miten laajasta ja kriittisestä asiasta on kyse. Sai käyttöön hyviä valmiita malleja.”

  Kysy lisätietoja