Sisältöön sitemap

 Valtion taloushallintopäivä lähestyy 

Tänä vuonna kokoonnumme yhteen 9.11.2022 Sofia Helsingissä ja lisäksi osallistuminen on mahdollista myös live-lähetystä seuraamalla.  

Tämänvuotisen taloushallintopäivän teemoina ovat mm. valtion taloussuunnittelu ja taloushallinto sekä valtion talouden tilanne ja ennustenäkymät. Nämä ajankohtaiskatsaukset kuulemme valtiovarainministeriön uudelta budjettipäälliköltä Mika Niemelältä ja talouspolitiikan koordinaattori, ylijohtaja Lauri Kajanojalta.

Aamupäivän aikana kuulemme työelämäprofessori Vesa Vihriälää. Hän valottaa meille talouspolitiikkaa radikaalin epävarmuuden maailmassa, esimerkiksi hallitun riskinoton vaikeutta ja erilaisia vaihtoehtoja riskeihin varautumiseen. 

Päivän aikana keskustellaan myös rahoitusmarkkinoista. Danske Bankin tutkimusjohtaja Heidi Schauman ja Valtiokonttorin apulaisjohtaja Mika Arola alustavat ja keskustelevat rahoitusmarkkinoiden tilanteesta sekä globaalisti että valtion tasolla. Lisäksi puhutaan valtion lainanotosta ja siihen liittyvistä haasteista näinä epävarmoina maailman aikoina. 

Valtion taloushallinnosta tuskin voidaan keskustella ilman Valtiontalouden tarkastusvirastoa. VTV:n roolista ja heidän tämänhetkisistä painotuksistaan taloudenhoidon tarkastajana saapuu kertomaan johtaja Matti Okko. Tapahtuman päättää Suomen Pankin ennustetoimiston päällikkö Meri Obstbaum pohtimalla talouden toimintaympäristön muutoksia.

Päivän puheenjohtajina toimivat tuttuun tapaan apulaisjohtaja Tanja Wistbacka Valtiokonttorista ja budjettineuvos Juha Halonen valtiovarainministeriöstä. 

Ajankohtaisten ja mielenkiintoisten puheenvuorojen lisäksi yhtenä päivän tärkeänä tavoitteena on keskustelu ja verkostoituminen muiden taloushallinnon asiantuntijoiden kanssa. Tätä varten olemme varanneet riittävästi aikaa maittavan lounaan ja kahvitaukojen yhteyteen. Toiveenamme on, että yhteistä keskustelua ja kysymyksiä osallistujien ja alustajien kesken herää myös puheenvuorojen yhteydessä. Livelähetystä etänä seuraavat voivat esittää kysymyksiä keskustelualueen kautta ja niitä nostetaan esiin puheenvuorojen päätteeksi. 

Järjestämme Valtion taloushallintopäivän järjestävät yhteistyössä valtionvarainministeriön ja Valtiokonttorin kanssa.  

Tutustu tarkemmin ja ilmoittaudu mukaan 4.11.2022 mennessä!