Sisältöön sitemap

Työkaluja muutoksen hahmottamiseen – Tervetuloa HAUSin ja Sitran maksuttomiin työkaluklinikoihin Teamsissa marras-joulukuussa! 

Moni kehittäjä kaipaa työnsä tueksi muutoksen hahmottamista ja suunnittelua helpottavia työkaluja ja menetelmiä. Muutospaja -konsepti auttaa tiimejä yhdessä pysähtymään muutoksen äärellä, keskustelemaan muutoksesta rakentavasti ja pohtimaan muutoskykyjä. Konsepti on kehitetty soveltumaan erilaisiin muutosteemoihin ja tilanteisiin sisällöstä riippumatta.

Muutospaja on osa muutoskyvyn vahvistamiseen suunniteltua oppimiskokonaisuutta. Perustiedot voi ottaa haltuun kaikille avoimen Näkymiä muutoskykyyn -digikoulutuksen avulla. Opitun syventäminen ja tietojen ja taitojen soveltaminen onnistuu helpoiten oman haasteen parissa.

Omaan työyhteisöön muutospajan voi rakentaa seuraavien työkalujen avulla:

Jäävuori-harjoitus auttaa tunnistamaan omia ja muiden näkyvillä ja pinnan alla olevia ajattelumalleja, joilla on vaikutusta muutokseen.

Muutoskyvyt-työpohja auttaa pohtimaan haasteeseen tai muutokseen tarvittavia kykyjä ja niiden oppimista. Se pohjautuu Muutoskykyloikka-artikkeliin.

Muutospeli on helppo ja hauska työkalu yhteisen ymmärryksen luomiseksi mille tahansa muutosta tekevälle porukalle. Konkreettinen, visuaalisuuteen ja tasa-arvoiseen osallistumiseen perustuva peli auttaa keskustelemaan muutoksesta monipuolisesti huomioiden myös muutoksen herättämät tunteet.

Tule kokeilemaan muutostyökaluja!

Tule mukaan kuulemaan lisää Muutospajasta ja muutostyökaluista kolmeen lyhyeen ja maksuttomaan aamutuokioon Teamsin välityksellä. Kussakin aamussa keskitytään yhteen työkaluun, jota pääset kokeilemaan ja jonka käytössä neuvomme konkreettisesti. Voit tulla myös kysymään mieltäsi askarruttavia kysymyksiä muutostyökalujen käyttöön liittyen. Mukaan voi tulla kuka vaan muutoksenteosta kiinnostunut.

Klinikoiden ajankohdat:

Ti 29.11. 8.30-9.00: Jännitteiden jäävuori, ilmoittaudu mukaan täältä!
Ke 30.11. 8.30-9.00: Muutoskyvyt, ilmoittaudu mukaan täältä!
To 1.12. 8.30-9.00 Muutospeli, ilmoittaudu mukaan täältä!

Työkaluklinikat järjestää HAUS kehittämiskeskus ja Sitra.

 

Aiheeseen liittyvää

Kaikki ajankohtaiset