Sisältöön sitemap

Tiedon- ja asiakirjahallinnon ajankohtaiseminaari vieraili Pärnun kaupungintalolla

HAUSin Tiedon- ja asiakirjahallinnon ajankohtaisseminaari järjestettiin 23.-24.5.2023 keväisessä Pärnussa. Vierailimme Pärnun kaupungintalolla, jossa asiakirjahallinnon johtaja Teele Kurm ja arkistonhoitaja Regina Karu esittelivät meille sähköistä asiakirjahallinta ja asiointia niin virkamiehen kuin kaupungin asukkaankin näkökulmasta. Miltei kaikki asiointi ja allekirjoitukset hoidetaan sähköisesti joitakin sosiaalihuoltoon liittyviä poikkeuksia lukuun ottamatta. Kuntalaisen laittaessa asian vireille sähköisen portaalin kautta, viranhaltijalla on 30 päivää aikaa ratkaista asia. Päätös lähetetään asiakkaan sähköpostiin.

Seminaarissa käsiteltiin myös tiedonhallintamallin laatimiseen ja ylläpitämiseen liittyviä kysymyksiä sekä kuultiin Tiedonhallintalautakunnan ajankohtaiskuulumisia. Vilkasta keskustelua osallistujien keskuudessa herätti Kansallisarkiston massadigitoinnin eteneminen. Seminaarissa kouluttivat tietoturva-asiantuntija Arto Kangas, ylitarkastaja Karin Gref Kansallisarkistosta sekä tietovirta-asiantuntija Suvi Metsärinta-Lehmusvaara VM:stä.

Seuraavan kerran Tiedon ja asiakirjahallinnon ajankohtaisseminaariin kokoonnutaan toukokuussa 2024. Ajankohta täsmentyy syksyllä 2023 ja ohjelman laatiminen aloitetaan heti alkuvuonna 2024.

Kysy lisätietoja