Sisältöön sitemap

Suosittu Euroopan neuvoston valmennus saa jatkoa!

Civil Participation in Decision-Making on Euroopan neuvoston valmennus, jossa on tarkoitus auttaa paikallishallintoa osallistamaan kuntalaisia päätöksenteossa

HAUS kehittämiskeskus toteuttaa osana Euroopan Neuvoston Delivering Good Governance and balanced local economy projektia maksuttoman Civil Participation in Decision-Making (CPT toolkit) –valmennuksen kuntien ja hyvinvointialueiden edustajille vuoden 2024 aikana – haemme nyt tähän osallistujia. Projektin rahoittajana toimii Euroopan Unioni ja Euroopan Neuvosto.

Valmennuksen tarkoituksena on antaa paikallishallinnon viranomaisille ja edustajille työkaluja osallistavan päätöksenteon kehittämiseksi. Tämä toteutetaan seuraamalla Euroopan neuvoston kolmen askeleen arviointiprosessia, jonka avulla arvioidaan, tunnistetaan ja kartoitetaan paikallishallinnon sidosryhmät ja niiden osallistuminen päätöksentekoon.  Valmennuksen yleiset osuudet suoritetaan englannin kielellä, mutta etenkin pienryhmätyöskentelyissä työpajojen aikana on mahdollisuus työskennellä suomeksi. Valmennus on suunniteltu erittäin interaktiiviseksi ja oppimismetodeissa käytetään paljon käytännön harjoitteita. Valmennus alkaa vuoden alussa 2024 järjestettävällä 2 päivän työpajalla.

Valmennus on jaettu kahteen eri vaiheeseen. Jokaisen vaiheen alussa pidetään kahden päivän mittainen työpaja.

Työpajojen alustavat ajankohdat ovat seuraavat:

  • Workshop 1: Helmikuu 2024
  • Workshop 2: Toukokuu 2024   

Osallistujien profiili

Haemme valmennukseen osallistujiksi kuntien ja hyvinvointialueiden johto- ja hallintotehtävissä toimivia henkilöitä. Osallistujamäärä on maksimissaan 25 henkilöä. Tulemme valitsemaan lopullisen ryhmän kiinnostuneista osallistujista mahdollisimman pian ilmoittautumisajan päätyttyä. Pyrimme valitsemaan mahdollisimman monipuolisen ja kattavan ryhmän kunta- ja hyvinvointialueiden päättäjistä.

Lisätietoa valmennuksesta ja ilmoittautuminen

CPT-valmennuksesta pidetään esittely verkon välityksellä 9.11.2023 klo 11.00. Oheisesta linkistä pääset seuraaman Euroopan neuvoston pitämää esittelyä.

Hae mukaan valmennukseen tämän linkin kautta: ZEF-kysely

Haku päättyy marraskuun 2023 loppuun. Osallistujat ilmoitetaan joulukuun 2023 aikana.

Lisää tietoa Euroopan neuvoston hyvän hallinnon periaatteista:

https://www.coe.int/en/web/ingo/civil-participation

Kysy lisää valmennuksesta:

Kimi Koponen, kimi.koponen@haus.fi, 040 843 4383

tai

Jaana Kalliomäki-Adan, jaana.kalliomaki-adan@haus.fi, 050 593 6520

 

Aiheeseen liittyvää

Kaikki ajankohtaiset