Sisältöön sitemap

Ajankohtaiset kuulumiset Tiedon- ja asiakirjahallinnan seminaarista M/s Cinderellalla ja Uppsalassa

Roboteista hyvinvointialueisiin

Tiedon- ja asiakirjahallinnon ajankohtaisseminaari toteutettiin tänä keväänä M/s Cinderellalla sekä Uppsalassa. Seminaarissa kuulimme tietohallintoneuvos Tommi Oikarisen johdolla yhteenvetoa tiedonhallintalautakunnan ensimmäisestä työkaudesta sekä alustavia suunnitelmia uudelle kaudelle. Paljon mielenkiintoa herätti myös Valtioneuvoston kanslian tiedonhallinnan asiantuntijan ja suunnittelijoiden konkreettinen esitys roboteista, joita käytetään apuna kirjaamisessa rutiinitehtävien hoidossa. Ajankohtainen kiinnostava teema seminaarissa oli hyvinvointialueiden tiedonhallinta ja keskinäinen yhteistyö. Tähän saimme ajatuksia ja myös keskustelua herättävän katsauksen erityisasiantuntija Marjo Oravalta Hyvilistä.

Tiedonhallintalaki mullistaa toimijoiden vastuut

Kansallisarkiston ajankohtaiskuulumisia kertoi ylitarkastaja Karin Gref. Meneillään oleva arkistolakiuudistus sekä tiedonhallintalaki on vaikuttaa toimijoiden vastuisiin ja tiedonhallinnan termistöön. Tietovirta-asiantuntija Suvi Metsärinta-Lehmusvaaran johdolla pohdimme tietopyyntöjen rekisteröintiin liittyviä haasteita.

Tykinlaukaukset ja perinteet tervehtivät uusia tohtoreita

Saavuttuamme Tukholmaan siirryimme kesäisten kaupunki- ja maaseutunäkymien läpi noin 70 kilometriä pohjoisen suuntaan Uppsalaan. Uppsalassa sijaitsee vuonna 1477 perustettu pohjoismaiden vanhin yliopisto, jonka kirjastoon ja asiakirjahallintaan saimme tutustua  Boel Gustafssonin ja Kristel Östlundin johdolla. Saimme kattavan katsauksen sekä historiallisista asiakirja-aarteista että nykyajan sähköisistä palveluista. Uppsalan yliopistolla oli promootiopäivä, vuosisatoja vanhan tradition mukaan jokaista promotoitavaa tervehditään tykin laukauksella Uppsalan linnanpihalta. Näitä miltei ikkunoita järisyttäviä laukauksia kuuluikin koko vierailumme ajan.

Varmasti moni meistä palaa vielä Uppsalan yliopiston kirjaston nettisivuille tarkempaa tutustumista varten.

 

 

 

 

Aiheeseen liittyvää

Kaikki ajankohtaiset