Sisältöön sitemap

Digitaidot ja ICT-osaaminen

Digitaidot ja ICT-osaaminen korostuvat tämän päivän työelämässä. Valtion virastoissa edistetään jatkuvasti erilaisia toiminnanmuutos - ja digitalisaatiohankkeita, joiden osalta vaatimukset jokaisen työntekijän digivalmiuksia kohtaan muuttuvat jatkuvasti. Julkisen sektorin rooli digitaalisen toiminnan mahdollistamisessa on merkittävä. Valtiovarainministeriössä laadittu Digitalisaation edellyttämä osaaminen julkisessa hallinnossa -malli tarjoaa laajasti ymmärretyn tavan jäsentää digitalisaation edellyttämää osaamista ja kyvykkyyttä julkisessa hallinnossa. Voit arvioida osaamistasi ja työtehtäviesi digi- ja ict- valmiuksille asettamia vaatimuksia oheisen, valtiolla.fi-sivustolta löytyvän arviointimallin kautta. Digivalmiuksia tarkasteleva kehikko jakaa valmiudet kolmeen osa-alueeseen: jokaiselta henkilöltä edellytettävään perusosaamiseen, tehtäväkohtaiseen erityisosaamiseen sekä työelämäkompetensseihin. Mitkä ovat sinun tulevan vuoden digi- ja ict-valmiuksien kehittämisen painopisteet?

 

Yksilötason digitaitojen kehittäminen valtion työntekijöiden kumppanina

HAUSin jatkuvan oppimisen palvelun digtaitojen ja ict-osaamisen kehittymistä tukevaa tarjontaa suunniteltaessa päädyimme rakentamaan mahdollisimman kattavan tarjonnan kumppanimme, Eduhousen kanssa. Eduhousella on tarjonnassan noin 170 koulutusteemaa, jotka tukevat digitaitojen kehittymistä sekä monipaikkaisen työn tekemistä. Osa teemoista toteutetaan useita kertoja vuodessa etävalmennuksena ja kaikilla koulutuksilla on toteutustakuu. Mikäli haluat panostaa oman osaamisesi kehittämiseen digitaitojen osalta, tutustu tarjontaamme ja ilmoittaudu mukaan verkkosivujemme kautta. Mukana on niin ChatGPT:n – kuin Microsoftin tuoteperheen käyttöosaamista edistäviä valmennuksia.

 

ICT-asiantuntijakoulutukset

Työskenteletkö it-organisaatiossa tai it-asiantuntijuutta edeltävässä tehtävässä? Mikäli sinua kiinnostavat esimerkiksi Azure, AWS, ITIL, Safe, Togaf tai SpringBoot, meillä on sinulle aiheisiin liittyvät asiantuntijakoulutukset valmiiksi kilpailutettuina. Koulutuksiamme voivat hyödyntää kaikki valtion ICT-asiantuntijat. Aikaisemmin kilpailutuksesta huolehti Hansel, mutta ICT- asiantuntijakoulutusten järjestäminen siirtyi HAUSiin joitakin vuosia sitten. Kauttamme saat hankittua organisaatiokohtaisesti räätälöidyt it-alan ammattilaisille suunnatut koulutukset niin pienille kuin suurillekin ryhmille.

Organisaation strategisten digivalmiuksien ja digitaitojen kehittäminen

Digistrategiatyö tai digitalisaatiohanke käynnistymässä? Digitalisaation edistäminen on yksi 2000-luvun megatrendeistä ja se näkyy myös valtionhallinnon toimintojen kehityksessä. Valtion yhteisten toimintojen digitalisoiminen sekä virastojen toimialakohtaisten digihankkeiden edistäminen edellyttää jokaiselta organisaatiolta uudenlaista osaamista ja työprosessien tarkistamista.

Digitalisaatiokehitys edellyttää usein toiminnan muutosta, jota tuetaan tietojärjestelmiä ja työprosesseja uudistaen. Suunniteltaessa digitalisaatiohankkeen toteuttamista, on olennaista tunnistaa, ketä tuleva kehitystyö koskee, millaista tiedostamista ja osaamista tuleva muutos edellyttää, miten muutosjohtaminen ja -viestintä toteutetaan, millaiset projektinhallintamenetelmät ovat käytössä ja miten osaamisen johtamisen hanke kuljetetaan tietojärjestelmäkehityksen rinnalla.  Mikäli kaipaat tukea digitalisaatioprosessien edistämiseksi, digihankkeiden projektityöhön lean- tai projektihallinnan tukea, muutosjohtamisapua tai vaikkapa digistrategiaan liittyvän osaamisen kehittämisen suunnitelman, autamme mielellämme niiden toteuttamisessa. Meillä on vahva kokemus valtionhallinnon digitalisaatioprosessien ja -hankkeiden tukemisesta.

Mikäli haluat hyödyntää laajaa ICT-koulutustarjontaamme oman tai organisaatiosi kehittämiseen, ota yhteyttä avoimen koulutustarjonnan osalta jatkuvan oppimisen palvelun tiimiin tai ict-koulutustarjonnan kokonaisuudesta vastaavaan asiakkuuspäällikkö Marja Laine-Asikaiseen.

 

Ohessa vinkkejä digitalisaation käsittelemiseen organisaatiosi henkilöstön kanssa: 

Koulutuksia

Kaikki koulutukset

Kysy lisää