Inhimillinen kriisiviestintä
Ajankohta
26.11.2025 09.00 - 15.00
Koulutustapa
Etäkoulutus
Hinta
590 e + alv.
Koulutusalue
Kesto
1 päivä
Työyhteisössä on kriisi. Se voi koskea päätöstä, muutosta, tekoa tai tekemättä jättämistä. Sen syntyhetki voi olla huhu, spekulaatio, someleimahdus, väärinkäsitys tai jonkun tekemä virhe. Se voi velloa yhteisön sisällä, mutta minä hetkenä hyvänsä valua ulkopuolelle, sidosryhmille ja julkisuuteen.
Kuulostaa ankealta, mutta erilaiset ja eriasteiset kriisit kuuluvat jokaisen työyhteisön arkeen. Ratkaisevaa on, miten vaikeita tilanteita ennakoidaan ja johdetaan, miten niihin valmistaudutaan ja miten niistä selviydytään. Viestintä- ja vuorovaikutustaidot ovat kriisien ennaltaehkäisemisen ja kriisinkestävyyden ytimessä, ja osa jokaisen asiantuntijan ja johtajan ammattitaitoa.
Tämä koulutus herättää ajattelemaan kriisien johtamista ja viestintää poikkeuksellisella tavalla. Se tuo strategisen ja operatiivisen työkalupakin rinnalle inhimillisen ulottuvuuden.
Riskien ja kriisien ennakointi vaatii työyhteisöiltä ja sen jäseniltä kykyä analysoida yhteiskunnallisia ilmiöiltä, organisaation toimintaa ja henkilökohtaisia ominaisuuksia. Eskaloitunut tilanne puolestaan mittaa muun muassa operatiivista valmiutta, luottamusta ja luovuutta. Teemaan nivoutuvat kaikissa vaiheissa myös organisaation henkinen ilmapiiri ja ihmisten kokonaisvaltainen hyvinvointi.
Kouluttajallamme Annalla on poikkeuksellinen näkemys ja näkökulma kriiseihin. Hän on työskennellyt kymmenien valtionhallinon ja julkisen sektorin toimijoiden kanssa erilaisissa haastavissa tilanteissa, myös sovittelijana ja myrskyn silmässä olleiden henkilökohtaisena tukena.
”Kriisi voi joskus myös olla tarpeen – sekä yhteisölle että ihmiselle”, sanoo Anna. Ilmoittaudu mukaan, niin tiedät miksi.
Koulutuksesa käsitellään sueraavia teemoja:
- Nykyajan kriisien uudet vaatteet
- Luottamusta rakentava viestintä
- Ennen kriisiä, sen aikana ja sen jälkeen
- Maineriskien syntymekanismit ja ennakointi
- Minä ja me kriisitilanteessa?
- Omien ja työyhteisön heikkouksien ja vahvuuksien tunnistaminen
- Arvot ja vuorovaikutus voimavaroina ja supertaitoina
Koulutuksen tavoite ja hyödyt:
- Auttaa ymmärtämään yhteiskunnallisten muutosten, oman organisaation toiminnan ja kriisien välistä yhteyttä
- Herättää tunnistamaan ja tunnustamaan oman organisaation potentiaalisia maineriskejä
- Kehittää kykyä ennakoida ja ennaltaehkäistä kriisien syntymistä omassa työyhteisössä ja tehtävässä
- Auttaa analysoimaan omaa ja muiden viestintää ja henkisiä voimavaroja hankalissa tilanteissa – ja ottamaan ne huomioon
- Antaa konkreettisia esimerkkejä ja työkaluja kriisin ennakointiin, niiden hoitamiseen ja niistä selviytymiseen
Koulutus on suunnattu johtajille, asiantuntijoille ja esihenkilöille.
Anna Ståhle on viestinnän ja johtamisen asiantuntija, sovittelija, valmentaja ja logoterapiaohjaaja. Hänellä on 30 vuoden kokemus mediasta, viestinnästä ja johtamisesta.
Omassa yrityksessään No Dramassa Anna keskittyy erityisesti strategiseen viestintään, konfliktien ratkaisuun ja sovitteluun sekä ihmisten ja työyhteisöjen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Anna työskentelee johtajien ja asiantuntijoiden kanssa erityisesti vaativissa muutos- ja kriisitilanteissa sekä henkilökohtaisten kriisien hetkillä.
Aiemmin Anna johti lähes 15 vuoden ajan vuonna 2005 perustamaansa viestintätoimisto Groundia. Matkan varrelle mahtuvat myös muun muassa Publicis Helsinki -mainostoimiston viestintäjohtajuus, Olympiakomitean viestintäpäällikön tehtävät ja McLaren Racing -pesti Kimi Räikkösen mediavastaavana. Annan ura alkoi Yleisradion TV1:n toimituksista uutis-, ajankohtais- ja urheilutoimittajana.
Anna oli ProCom ry:n puheenjohtaja vuosina 2008 – 2011. Vuonna 2019 hänet valittiin Vuoden viestintäammattilaiseksi (ProCom) ja vuonna 2015 Vuoden puhujaksi Suomessa (Evento Awards). Lokakuussa 2018 hän julkaisi kriisiviestintään ja -johtamiseen keskittyvän kirjan ”SORI – johtaja ja julkisuus kriisissä” (Alma Talent, 2018).
Ilmoittaudu koulutukseen
Ilmoittaudu nyt