Content sitemap

Asiantuntija esiintyjänä

Koulutuksessa tilaa

Kaksiosaisen esiintymiskoulutuksen tavoite on vahvistaa osallistujien esiintymistaitoja ja antaa eväitä vaikuttavaan esiintymiseen, oli kyse sisäisestä palaverista tai seminaarista laajemmalle yleisölle.

Valmennuksen lähtökohtana on rohkaista osallistujia löytämään itselle luontainen esiintymistyyli ja uusia tapoja ilmaista itseään vaikuttavasti. Kyse voi olla puheen pitämisestä tai PowerPoint–esityksestä, jonka pitäisi jättää muistijälki yleisöön.

Keskeisiä teemoja valmennuksessa ovat esiintymiseen valmistautuminen ja vuorovaikutus yleisön kanssa. Millaisilla tehokeinoilla syntyy paras vaikutus? Kuinka pidetään yllä mielenkiintoa ja täytetään sekä omat että yleisön odotukset?

Tapahtumatyyppi:

Paikan päällä

Duration:

2x 0,5 päivää lähivalmennuksena, ti 5.11.2024 klo 9-12 ja to 14.11.2024 klo 9-12

Begins:

5.11.2024 9.00

Ends:

14.11.2024 12.00

Ilmoittaudu:

2.11.2024 14.00 mennessä

Koulutuspaikka:

HAUS kehittämiskeskus Oy , Yliopistonkatu 5, 00100 Helsinki

Price:

590 e + alv. 24 %

Ilmoittaudu nyt

Ennen koulutusta osallistujat vastaavat esikyselyyn, jolla kartoitetaan aiempaa esiintymiskokemusta. Koulutukseen valmistellaan lyhyt esitys tai puhe, joka arvioidaan. Palautteen perusteella esiintymistä hiotaan toiseen koulutuspäivään. 
Ensimmäisenä koulutuspäivänä perehdytään omaan rooliin esiintyjänä, esiintymisen tarkoitukseen ja käydään läpi hyvän valmistautumisen peruskivet. 
Osallistujat kertovat kohderyhmän, jolle esiintyvät ja esitys taltioidaan videolle, jonka saa omaan käyttöön. Saadun palautteen perusteella esitystä parannellaan seuraavaan kertaan.
Toisena koulutus päivänä kerrataan ensimmäisen päivän pääkohdat ja pureudutaan esiintymistilanteen hallitsemiseen ja vahvistamiseen. Osallistujat esiintyvät toistamiseen ja ottavat huomioon edellisellä kerralla saamansa palautteen. 
Toisen päivän ohjelmaan kuuluvat lisäksi virtuaaliesiintymisen kuten webinaarin pitämisen perusteet.

Ennakkotehtävänä osallistujat laativat lyhyen (max. 5 min.) kestävän esityksen tai puheen aiheesta, josta tulevat lähiaikoina esiintymään. Osallistujille lähetetään lisäksi lyhyt esikysely, jotta koulutus vastaisi mahdollisimman hyvin odotuksia.
 
1.    Ensimmäinen osio
Esittäytyminen
Lämmittelytehtävä
Esityksen ja/tai puheen päämäärä
Esiintymisen ABC: valmistautuminen
Esitysten harjoittelu ja palaute (videoidaan)
Kotitehtävä 
 
2.    Toinen osio
Kertaus ensimmäisestä päivästä
Esiintymisen ABC: esiintymistilanne
Esiintymisen ABC: virtuaaliesiintyminen
Kotitehtävän purku (oma esitys, videoidaan)
Yhteenveto ja keskustelu