#valtionHR-tärkeimmät ajankohtaisasiat – hallitusohjelmasta neuvotteluasemiin, lakimuutoksiin ja työnantajamielikuvaan.

Julkaistu

Pidämme syksyisen HR-ajankohtaispäivämme tänä vuonna marraskuun sijaan joulukuussa 12.12. Marina Congress Centerissä Katajanokalla – päivän monipuolinen ohjelma on nyt julkaistu!

Uudessa hallitusohjelmassa valtion henkilöstöjohtamisen kehittäminen on nostettu erityisesti esille –finanssineuvos Mari Näätsaari valtiovarainministeriöstä avaa heti päivämme alkuun tarkemmin tavoitetta ja sitä, miten siihen liittyvät toimet näkyvät käytännössä.  Käsillä on myös mielenkiintoinen neuvottelukevät, kun nykyinen virka- ja työehtosopimus umpeutuu maaliskuun lopussa. Neuvottelujohtaja Sari Ojanen kertoo meille tarkemmin siitä, mistä asemista valtiolla neuvotteluihin lähdetään!

Ensi vuoden alussa astuu voimaan kaksi merkittävää lakimuutosta työaikalakiin ja tiedonhallintalakiin liittyen. Työaikalakiuudistuksen keskeisten sisältöjen ymmärtäminen soveltamisohjeineen on HR-ammattilaisille luonnollisesti tärkeää, mutta kuulemme myös tiiviin katsauksen siitä, mitä jokaisen julkishallinnon työntekijän tulee tietää uudesta tiedonhallintalaista. Työaikalakiuudesta meille kertoo hallitusneuvos Tuija Wilska ja tiedonhallintalaista neuvotteleva virkamies Tanja Stormbom.

Lounaan jälkeen pääsemme päivän Case-puheenvuoron pariin. Luonnonvarakeskuksessa on paljon pohdittu ja työstetty sitä, miten HR:n eri roolien tulisi uudistua vastaamaan muuttuvan valtiohallinnon tarpeita.

Kestävä kehitys ja vastuullisuus ovat paljon puhuttavia teemoja, jotka kuuluvat ja näkyvät tällä hetkellä kaikilla aloilla – niin myös valtionhallinnon HR-tehtävissä. Väyläviraston hallintojohtaja Hannu Mäkikangas on tällä hetkellä tehtäväkierrossa valtiovarainministeriössä, jossa hän on paneutunut erityisesti siihen, miten vastuulliset ja kestävät valinnat saataisiin entistä näkyvämmäksi ja vaikuttavammaksi myös valtionhallinnon HR-tehtävissä.

Kilpailu osaavista työntekijöistä markkinoilla kovenee koko ajan ja valtionhallinnon on pysyttävä kisassa kärkijoukoissa, kun eläköitymisen vauhti kiihtyy vuosi vuodelta. Hakijaviestinnästä, jolla on hyvin merkittävä rooli, kun viestimme kokonaisvaltaisesti valtionhallinnon organisaatioiden työantajamielikuvasta, kertoo lisää Palkeiden rekrytointipäällikkö Tiia Vahvelainen.

Poikkihallinnollisuuden, kompleksisuuden ja jatkuvan kehittymisen vaatimukset edellyttävät kaikilta valtionhallinnon työntekijöiltä uudenlaista, vuorovaikutteisempaa työskentelyotetta. Osaava- järjestelmän käyttöönotot tukevat osaltaan johtamistavan muutosta kohti valmentavaa työotetta. HAUSin Koulutuspäällikkö Timo Kuntsi avaa teemapäivämme päätteeksi tarkemmin sitä, minkälaisia moninaisia työkaluja valmentava työote tarjoaa HR-ammattilaisen käyttöön.

Ilmoittaudu siis nyt mukaan valtion HR-ammattilaisten syksyn ajankohtaispäivään ja nappaa kollegasikin mukaan! Mielenkiintoisten puheenvuorojen lisäksi luvassa on taatusti verkostoitumista sekä kokemusten ja kuulumisten vaihtoa Marina Congress Centerin herkullisia tarjoiluja unohtamatta. Jos organisaatiostasi osallistuu kolme tai enemmän, kysy erillistä tarjousta!

 

Koulutuspäällikkö Hanna Siira, 

hanna.siira@haus.fi, puh. +358 40 024 0969