Valtion taloushallintopäivästä ideoita ja ajatuksia hallitusohjelman tavoitteiden saavuttamiseen!  

Julkaistu

Valtiovarainministeriö, Valtiokonttori ja HAUS ovat jälleen lyöneet voimansa yhteen ja koonneet tarjolle erityisen mielenkiintoisen ohjelman perinteikkääseen valtion taloushallintopäivään. Finlandia-talolle kokoontuu marraskuun puolivälissä laaja joukko taloushallinnon osaajia ja ammattilaisia pohtimaan taloushallinnon nykytilaa ja tulevaisuuden näkymiä useiden asiantuntijapuheenvuorojen vauhdittamana.  Tämän vuoden teemoina ovat mm. uusi hallitusohjelma ja sen vaikutukset valtion talouteen ja taloushallinnon käytäntöihin, reaaliaikatalous sekä tiedolla johtaminen. 

Tänä vuonna erityishuomion saa luonnollisesti uusi hallitusohjelma. Mitkä ovat hallitusohjelman keskeisimmät tavoitteet ja kuinka ne saadaan sovitettua yhteen valtion talousarvion kanssa? Teemaa avataan jopa kolmen eri asiantuntijan näkökulmasta, kun valtioneuvoston kanslian osastopäällikkö Seppo Määttä sekä valtiovarainministeriön finanssineuvos Marketta Henriksson ja osasto- ja budjettipäällikkö Sami Yläoutinen pääsevät ääneen heti teemapäivän alussa.

Mikä puolestaan on julkisen sektorin rooli reaalitalouden edistäjänä? Entä mitä tarkoittaa ajuripohjainen suunnittelu ja ennustaminen taloushallinnon kontekstissa?

Valtiovarainministeriön johtava asiantuntia Olli-Pekka Rissanen sekä KPMG:n asiantuntija Mikko Patteri tarjoavat sinulle varmasti uusia ajatuksia ja ideoita oman organisaationne taloushallinnon, tiedon tuottamisen ja päätöksenteon kehittämiseksi.

Tietenkin taloushallintopäivän agendalle kuuluvat myös vuoden 2018 tilinpäätöksen yhteenveto sekä valtion tarkastustoiminnan kehitysnäkymät – itseoikeutetusti näistä teemoista puhuvat Valtion tarkastusviraston johtaja Jaakko Eskola ja tarkastusjohtaja Väinö Viherkoski.

Tiedolla johtaminen ja tiedon hyödyntäminen ovat kuumia aiheita, joista puhutaan paljon teoriassa. Tietokiri-hanke edistää kansallisen tiedon hyödyntämistä ja ajankohtaispäivässä kuulemmekin aina niin koukuttavia käytännön esimerkkejä siitä, miten tiedolla johtamista on kentällä toteutettu. Tästä aiheesta meille alustavat apulaisjohtaja Miikka Saarteinen ja data-analyytikko Aleksi Kirjonen Valtiokonttorista.  

Päivä on hyvä päättää valtiovarainministeriön ajankohtaiskatsaukseen ja varmistaa myös viimeisimmät käytännöt tietojen oikeellisuuteen ja ajantasaisuuteen liittyen päivän puheenjohtajien, Juha Halosen ja Tanja Wistbackan johdolla.

Mielenkiintoisen asiasisällön lisäksi teemapäivän parasta antia ovat tietenkin verkostoituminen ja keskustelut oman alan kollegoiden kanssa. Päivän hintaan kuuluvat luonnollisesti myös Finlandia-talon herkulliset tarjoilut aamupalasta lounaaseen ja iltapäiväkahviin. Tätä et voi jättää väliin, joten ilmoittaudu nyt, hyvä taloushallinnon ammattilainen!

Ajankohtaispäivän tavoitteet ja hyödyt: 

  • Vahvistat ymmärrystäsi uuden hallitusohjelman keskeisistä tavoitteista sekä näiden linkittymisestä valtion talousarvioon.
  • Päivität tietämystäsi valtion taloushallinnon ajankohtaisista teemoista.
  • Seminaarin jälkeen sinulla on mm. entistä selkeämpi kuva siitä, mitä hallitusohjelmassa mainitulla reaaliaikataloudella tarkoitetaan ja mitä vaikutuksia tällä on valtion taloushallinnon käytäntöihin.
  • Saat uusia ajatuksia organisaatiosi taloushallinnon kehittämiseen – erityisesti suunnittelu- ja ennustamiskäytäntöjen kehittämiseen sekä entistä relevantimman ja monipuolisemman tiedon tuottamiseen päätöksenteon tueksi.
  • Tapaat muita valtion taloushallinnon ammattilaisia. Verkostoidut, vaihdat ajatuksia ajankohtaisista teemoista ja voit kysyä neuvoa sinua askarruttaviin käytännön kysymyksiin.

Ilmoittaudu mukaan valtion taloushallintopäivään!

Päivän ohjelman voit lukea täältä.

 

Yhtenä päivän puheenjohtajista toimii projektijohtaja Katja Kolehmainen, joka vastaa HAUSin taloushallinnon koulutuksista. Katjalla on vankka ja monipuolinen kokemus taloushallinnon käytännöistä. Hän on toiminut mm. Aalto-yliopiston strategisen johdon laskentatoimen apulaisprofessorina sekä käytännön liikkeenjohtajana. Ennen nykyistä tehtäväänsä Katja toimi projektijohtajana valtiovarainministeriön ja sosiaali- ja terveysministeriön rahoittamassa ja HAUSin toteuttamassa Muutosjohdon akatemiassa, jonka tehtävänä oli tukea sote- ja maakuntauudistuksen kannalta olennaisten kompetenssien rakentumista maakunnissa.