Valmentava johtaminen – kun innostuspuheenvuorot eivät riitä, tarvitaan pitkäjänteistä oppimisprosessia!

Julkaistu Riitta Tihinen

Uudistettu, kolmipäiväinen valmennusohjelmamme ”Valmentava johtaminen – valmentava ote haltuun” käynnistyy 30.9.  – ilmoittaudu mukaan, sinä valtionhallinnossa toimiva esimies tai asiantuntija ja löydä oma tapasi coachata!

Valmentavan työotteen tai valmentavan johtamisen tunnetuksi tekemiseen kysytään meiltä säännöllisesti puolen päivän mittaisia innostuspuheenvuoroja esimiehille ja asiantuntijoille. Usein kuulemme asiakkailtamme kommentteja, että näistä innostuspuheenvuoroista huolimatta valmentavan työotteen kulttuuri ei ole oikein saanut jalansijaa organisaatioissa. Työntekijät kokevat, että heitä ei kuulla tai kuunnella. Esimiehet taas kyselevät työntekijöidensä motivaation ja sitoutumisen perään.

Vastaus on yksinkertainen – suurin osa esimiehistä ja asiantuntijoista ei ole luontaisia coacheja, vaan heidän on opiskeltava asiaa hieman perusteellisemmin, ennen kuin löytävät oman tapansa ”coachata” eli käyttää valmentavaa työotetta. Puolen päivän innostusluennot ja työpajat eivät vielä jätä pysyviä jälkiä, eikä se ole niiden tarkoituskaan. Niiden tarkoitus on innostuttaa hakeutumaan valmennukseen, jossa oppiminen vasta todella pääsee vauhtiin.

Tarjonnassamme on kolmesta erillisestä lähivalmennuspäivästä koostuva valmennus, jossa vaiheittaisen oppimisprosessin avulla sisäistät ja harjoittelet valmentavan työotteen perustaitoja. Valmennuksen jälkeen omatoiminen työssäoppimisesi saa oikean suunnan. Kukaan, joka on ryhtynyt tosissaan opiskelemaan coachingia, ei ole kertonut myöhemmin oppineensa sen täydellisesti. Kyseessä on taito, jossa oppiminen jatkuu läpi elämän. Se, että päätät aloittaa, muuttaa oman suhtautumisesi asiaan ja palkitsee onnistumisen kokemuksilla päivittäin.

Valmennuksemme on suunniteltu erityisesti valtionhallinnon esimiehille ja asiantuntijoille. Se tukee valtion henkilöstöjohtamisen tavoitteita ja perustuu Osaava-filosofiaan. Valmentava työote on se, joka tuottaa tuloksia – järjestelmät auttavat dokumentoimaan ja seuraamaan saavutuksia.

 

Valmentajina toimivat blogin kirjoittaja (Riitta Tihinen) ja hyvä kollegani Mari Blomqvist.  Me olemme saaneet coaching-kärpäsen pureman jo aikaa sitten ja toivomme, että mahdollisimman moni muukin voisi kokea saman oivalluksen.

 

 

 

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan valmennukseen!

Lisätietoja:
koulutuspäällikkö Riitta Tihinen, puh. 040 412 3334

Riitta Tihinen Koulutuspäällikkö riitta.tihinen@haus.fi