Uusi vuosi ja uusi ajankohta valtion HR-foorumille – mielenkiintoinen ohjelma julkaistu!

Julkaistu Hanna Siira

Kokeilemme uutta ajankohtaa valtion HR-foorumin toteutusajankohdassa – joulukuun päivä on nyt siirretty  tammikuulle! Tule korkkaamaan uusi vuosi ja uudet kujeet myös #valtionHR –kontekstissa perinteiseen HR-ajankohtaispäiväämme, joka toteutetaan Teamsissa!

Huomaathan ainutlaatuisen Early Bird –hinnan (320 € +alv, kun ilmoittaudut joulukuun puolella!  

Päivän aluksi on syytä tietenkin kuulla valtion henkilöstöjohtamisen painopistealueista alkavalle vuodelle Mari Näätsaaren sanoittamana. Valtion työmarkkinalaitoksen ajankohtaiset kuuluvat myös itseoikeutetusti agendalle neuvottelujohtaja Sari Ojasen esittelemänä ja Palkeista saamme ääneen tällä kertaa jopa neljä palvelupäällikköä, kun heistä jokainen kertoo oman vastuualueensa tuoreimmat kuulumiset.

Paljon kiitellyt case-tarinat saavat tässä HR-ajankohtaispäivässä erityishuomion, sillä niitä on tarjolla peräti kolme eri sektoreilta.

Valtiokonttorin toteuttama, moninkertaisesti palkittu kustannustukihanke oli poikkeusoloissa toteutettu poikkeuksellinen hanke, jossa tuettiin koronasta kärsineitä yrityksiä.

 Hanke vaati omat ponnistuksensa myös Valtiokonttorin pieneltä HR-tiimiltä, jonka jäsenet, Valtiokonttorin apulaisjohtaja Lea Hartikainen ja henkilöstöasiantuntija Susanna Kivinen kertovat omassa puheenvuorossaan hankkeen lähtökohdista ja sen tueksi nopeutetulla aikataululla totutetuista HR-prosesseista.

Pitkään valtiolla eri organisaatiossa rekrytointitehtävissä toiminut Satu Matinlauri toimii nykyisin Goforella rekrytoinnin Business Partnerina – miten erilaista on rekrytointi, kun tiimit ovat itseohjautuvia ja esihenkilöitä ei ole? Entä mitä tekee onnistumisen johtamisen päällikkö Helsingin kaupungilla? Teetta Kalajo on aloittanut marraskuun puolivälissä täysin uudessa tehtävässä ja nimike herättää taatusti monenlaisia mielikuvia ja kysymyksiä, joihin Teetta itse vastaa omassa puheenvuorossaan iltapäivällä.

Valtionhallinnossa puhutaan nyt paljon siitä, että  tarvitsemme uusia keinoja ihmisten innostamiseen ja sitouttamiseen, työn merkityksen konkretisointiin ja yhteisen työkulttuurin luomiseen. Miten houkuttelemme osaavia uusia työntekijöitä myös jatkossa? Tarinallistamisen asiantuntija, Anne Kalliomäki johdattelee meidät foorumin päätteeksi kirkastamaan oman organisaatiomme toiminnan arvoja ja tavoitteita esiin inhimillisesti ja vakuuttavasti, leikkimielisyyttä ja hauskanpitoa unohtamatta.

Älä aikaile, vaan tartu Early Bird –hintaan (320 € + alv) ja ilmoittaudu mukaan suosittuun foorumiin vielä joulukuun aikana.  

Hanna Siira Asiakkuuspäällikkö (digitaalinen oppiminen), koulutuspäällikkö hanna.siira@haus.fi