Ota vastaan #tekoälyhaaste – tekoälywebinaarisarja julkaistu eOppivassa

Julkaistu

Kävikö niin, että Elements of AI -kurssi jäi kesken? Tuntuuko tekoälyä koskeva keskustelu vaikealta tai etäiseltä? Ota nyt vastaan #tekoälyhaaste ja opiskele tekoälyn perusteet eOppivassa.

Tekoäly on läsnä meidän kaikkien arjessa. Tekoälyä on esimerkiksi siinä chatbotissa, jota käytät asioidessasi pankkisi verkkopalvelussa, tai sosiaalisessa mediassa näkemissäsi kohdennetuissa mainoksissa. Tulevaisuudessa tekoäly tulee myös yhä enemmän vaikuttamaan töittemme tekemiseen.

eOppivassa on nyt julkaistu kaikille avoin ja maksuton kolmiosainen tekoälywebinaarisarja osana kansallista tekoälyohjelma AuroraAI:ta. Kunkin osan kesto on noin puoli tuntia, ja osat koostuvat lyhyistä muutaman minuutin videoista.

Sarjassa on kyse yleistajuisesta, perustason koulutuskokonaisuudesta, joka soveltuu kaikille työtehtävästä tai koulutustaustasta riippumatta. Webinaarisarjan kouluttajana toimii johtava konsultti, TkT Pasi Lehtimäki Gofore Oyj:stä.

Käytyäsi koulutuksen tiedät, mikä on neuroverkko, tunnet eri koneoppimisen muotoja ja ymmärrät, miksi tekoälyn etiikasta on tärkeä keskustella. Kaikkia aiheita lähestytään konkreettisten esimerkkien kautta.

”Tekoälyyn liittyvä kuvasto on usein scifi-osastoa, kuten ihmisaivoja, joista lähtee jotain epämääräisiä valojuovia tai numerosarjoja. Tämä webinaarisarja vie pois mystiikkaa tekoälyn ympäriltä. Siinä selitetään ymmärrettävästi, mistä tekoälyssä on kyse, mitä se mahdollistaa, miksi se on ajankohtaista ja tietysti mitä haasteita sen soveltamiseen liittyy”, kertoo AuroraAI-hankkeen erityisasiantuntija Mette Vuola valtiovarainministeriöstä.

Itseopiskeltavan webinaarisarjan suoritettuasi voit lisäksi ilmoittautua 25.3. klo 14–15.30 Teamsillä toteutettavaan Tekoälyliveen, joka tarjoaa mahdollisuuden yhdessä oppimiseen. Tekoälylivessä kouluttaja Pasi Lehtimäki vastaa oppijoiden kysymyksiin webinaarisarjan aiheista.  

HAUS otti tekoälyhaasteen vastaan

“Otimme tekoälyhaasteen HAUSissa heti vastaan. Uskon, että voimme luoda parempia palveluita virastoille tekoälyä hyödyntämällä. Siksi näin tärkeänä, että meillä HAUSissa on jokaisella tekoälyn perusteet hallussa”, sanoo HAUSin toimitusjohtaja Kyösti Väkeväinen.

Suorita sinäkin webinaarisarja ja kerro kokemuksistasi rohkeasti muille sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #tekoälyhaaste. Haasta myös kollegasi mukaan – ehkä seuraavan kahvipöytäkeskustelun aihe onkin neuroverkko tai koneoppiminen?

Siirry tästä tekoälywebinaareihin

Tekoälywebinaarisarja toteutettiin eOppivaan yhteistyössä HAUSin digitiimin, valtiovarainministeriön ja Goforen kanssa. Olemme mukana myös muotoilemassa AuroraAI-ohjelman toimeenpanoa. Siitä voit lukea lisää täältä.