Oppiminen ei (aina) vaadi läheisyyttä.

Julkaistu Petteri Kallio

Viime vuosi opetti meille paljon verkkokoulutuksesta, etäfasilitoinnista, digityöpajoista, digitaalisista työkaluista sekä yleisesti etätyöstä ja sen johtamisesta. Uskon myös ymmärtävämme entistä paremmin erilaisten valtion virastojen oppimistarpeita sekä monipaikkaisen työn kypsyysasteita. Asiakastyytyväisyytemme koulutuksiin parani pitkin vuotta kun opimme paremmin ja paremmin ymmärtämään etäkoulutuksen ominaispiirteitä käytännössä. Uskallan luvata että nyt kun virastot alkavat siirtymään yksi toisensa perään Teams-ympäristöön, voimme tarjota jälleen parempaa oppimiskokemusta. Oppiminen ei aina vaadi läheisyyttä.

Etätoteutukset jatkuvat valtioneuvoston linjausten mukaisesti.

Tänä vuonna jatkamme luonnollisesti etätoteutuksia koulutusten, teemapäivien ja työpajojen osalta vähintään kesään saakka. Olemme valmiudessa muuttamaan koulutuksia takaisin lähikoulutuksiksi mikäli pandemiatilanne paranee ja te niin toivotte. Seuraamme luonnollisesti kaikkia valtioneuvoston linjauksia.

Osa lyhyistä koulutuksista on varmasti hyödyllistä pitää jatkossakin etänä, koska silloin koulutuksiemme saavutettavuus ja vaikuttavuus on korkeammalla tasolla. Samalla vähennämme hiilijalanjälkeä ja pienennämme myös koulutuksen oheiskustannuksia kuten matkustusta ja majoituskuluja.

Uusia avoimia koulutuksia ja virastokohtaisia toteutuksia.

Koulutuskalenterimme on täyttynyt jälleen monista kiinnostavista avoimista koulutuskokonaisuuksista, joita olemme kehittäneet vuoden aikana. Jos avoimesta tarjonnastamme ei löydy omalle organisaatiollesi sopivaa kokonaisuutta, muistutan kääntymään asiakaspäälliköidemme puoleen. Yli puolet koulutustoiminnastamme toteutetaan jo nyt räätälöitynä koulutuksena ja näitä toteutuksia ei löydy suoraan verkkosivuiltamme.

Siihen saakka pysykää terveinä ja jatkakaa oppimista.

Oppimisterveisin,

Petteri

 

Petteri Kallio johtaja, kotimaan koulutus- ja kehittämistoiminta, digitaalinen oppiminen petteri.kallio@haus.fi