Maanmittauslaitos kouluttaa virastoon sisäisiä koutseja ja fasilitaattoreita

Julkaistu

Maanmittauslaitoksen fasilitointi- ja koutsausvalmennuksen toinen ryhmä aloitti opinnot syyskuussa. Ympäri Suomen tulevat MML:n asiantuntijat ja esimiehet kokoontuivat yhteen opiskelemaan fasilitoinnin tekniikoita kaksi päivää. Loppuvuonna tiedossa on coachingista vähän teoriaa ja paljon käytännön oppeja.

Uudet kurssilaiset liittyvät osaksi MML Valmentajien verkostoa, jotka tarjoavat fasilitoinnin, koutsauksen ja sparrauksen palveluja MML:n sisällä. Verkosto kokoontuu säännöllisesti ja viestii palveluistaan Intra-sivujen kautta. Sisäisestä uudistumisesta ja ”draivista” huolehditaan mm. aktiivisen WhatsApp-ryhmän avulla.

MML Valmentajien tavoitteena on edistää organisaation palaute-, oppimis- ja työkulttuuria mm. valmentavaa johtajuutta. Tilaisuuksiin tuodaan menetelmien avulla lisää vuorovaikutusta, mikä lisää moniäänisyyttä ja sitä kautta tehokkuutta. Koutsauksella lisätään hyvinvointia ja kehittämisen vaikuttavuutta henkilökohtaisella tasolla.

MML:n ja HAUSin yhteisräätöity valmennus kestää 4 kk. Se sisältää 5,5 koulutuspäivää sekä monipuolisesti eOppivan verkkokoulutuksia, oppikirjan ja käytännön harjoituksia.

Eeva Sankari (johtava asiantuntija, MML) ja Sari Ala-Honkola (asiakkuuspäällikkö, HAUS)