Sisältöön sitemap

Viestinnän johtaminen julkishallinnossa

Koulutuksen esittely

Koronapandemia on tehnyt johtamisen ja viestinnän näkyvämmäksi kuin koskaan ennen. Julkisuudessa ei ole vuosiin puhuttu niin paljon viestinnästä ja johtamisesta kuin koronapandemian aikana.

Viranomaisten kansalaisviestintä on suurennuslasin alla. Koko ajan eteen tulee uusia tilanteita ja tapahtumia, joissa tarvitaan viestintää siitä, miten on turvallista toimia.
Toisaalta etätyöhön siirtyneissä organisaatioissa on otettu käyttöön uusia viestintävälineitä ja alettu opettelemaan yhteisöllisyyden rakentamista etätyössä tai hybridimallissa. Jatkuvasti uusissa tilanteissa ja tapahtumissa tarvitaan viestintää turvallisesta tavasta toimia.

Viestinnän johtamisen pitää olla strategista, suunnitelmallista ja vaikuttavaa. Toisin sanoen pitää tietää, mitä tavoitellaan, tehdä se suunnitelmallisesti ja arvioida onnistumista. Lisäksi rohkaistaan ja kannustetaan koko organisaatio vuorovaikutukseen ja vastuulliseen viestintään

Yksittäisten viestintätoimenpiteiden arvioiminen onnistuneiksi tai epäonnistuneiksi on helppoa. Olisi tärkeää kysyä, mitä viestinnällä tavoitellaan ja arvioida onnistumista suhteessa tavoitteisiin. Pieleen menneistä asioista pitää tietysti ottaa opiksi ja korjata ne nopeasti.

Valmennus toteutetaan hybridinä. HUOM. Kun olet ensin täyttänyt omat tietosi ilmoittautumis-lomakkeen ensimmäisellä sivulla, pääset lomakkeen toisella sivulla valitsemaan, osallistutko valmennukseen läsnä vai etänä.

Kesto:

3 tuntia

Alkaa:

25.08.2022 09.00

Päättyy:

25.08.2022 12.00

Koulutuspaikka:

Hybridi: HAUS (Yliopistonkatu 5) tai Etänä Teamsillä

Hinta:

450 € + alv 24 %

Koulutuksen hinta sisältää koulutusmateriaalin sähköisenä sekä kirjan Viestinnän johtaminen strategiasta tuloksiin (Pipsa Lotta Marjamäki ja Jenni Vuorio), joka toimitetaan ilmoittautumisen yhteydessä antamaasi osoitteeseen.

Ilmoittaudu nyt

Lataa koulutusohjelma:

Koulutus perustuu Pipsa Lotta Marjamäen ja Jenni Vuorion viestinnän johtamisen timantti –malliin, joka on esitelty Viestinnän johtaminen strategiasta tuloksiin –kirjassa (AlmaTalent 2021). Kirjan ja valmennuksen opit ovat sovellettavissa kaikissa organisaatioissa, joissa halutaan kehittää johtamista ja viestintää. Kirja perustuu Marjamäen ja Vuorion omiin käytännön kokemuksiin 20 vuoden ajalta. Siihen on myös haastateltu organisaatioiden ylintä johtoa.

Case-puheenvuoron vastuullisuustyöstä tulee kertomaan Vastuullisuus- ja viestintäjohtaja Maija Ilvonen Maanmittauslaitokselta.

Kysy lisätietoja