Sisältöön sitemap

Työsuojelun perusteet esihenkilöille

Kuka työpaikoilla vastaa työsuojelusta? Mitä kaikkea siihen kuuluu? Entä mikä on esihenkilön rooli työsuojelun johtamisessa? 

Työsuojelun tarkoituksena on taata turvallisen ja terveellisen työn olosuhteet. Sen periaatteista säädetään työturvallisuuslaissa ja juridinen vastuu työpaikan turvallisuudesta ja terveellisyydestä on aina esihenkilöllä, vaikka velvollisuuksia on muillakin. Tässä koulutuksessa pureudutaan työsuojelun lähtökohtiin. Koulutuksen aikana muiden muassa avataan työsuojelutoimintaa sekä -organisaatiota. Lisäksi koulutuksessa käydään läpi, mitä kuuluu esihenkilön oikeuksiin ja velvollisuuksiin.

Koulutukseen ei kuulu varsinaista ennakkotehtävää. Sen sijaan suosittelemme, että käyt ennen koulutustilaisuutta tekemässä eOppivassa koulutuksen Työsuojelun perusteet Suomessa.

Mikäli työskentelet esihenkilönä, tai esihenkilötyön tukena, ja haluat vahvistaa osaamistasi työsuojeluun liittyen, tule mukaan! Jos  virastostasi osallistuu kolme tai useampi henkilö, pyydä tarjous Leenalta (leena.larsio-varsani (at) haus.fi).

Koulutusalue:

Henkilöstöhallinto & HRD

Koulutustapa:

Verkossa

Kesto:

½ päivää

Alkaa:

30.11.2023 9.00

Päättyy:

30.11.2023 12.00

Hinta:

390 e + alv. 24 %

Ilmoittaudu nyt

Koulutuksen aikana käydään läpi muiden muassa seuraavia teemoja

    • Työturvallisuuslain tarkoitus ja periaatteet
    • Työnantajan yleiset velvollisuudet
    • Psykososiaalisen kuormitusta koskevat säännökset
    • Työsuojelun yhteistoiminta
    • Työsuojeluviranomaisen ja työpaikan välinen yhteistyö, työsuojelutarkastus

Kysy lisätietoja