Sisältöön sitemap

Oman työn hallinta ja palautuminen koulusihteerin työssä

Tuntuuko koulusihteerin työ rajattomalta ja omaa riittävyysaluetta on haastava hahmottaa? Miten suojella keskittymistä jatkuvilta keskeytyksiltä ja pirstaleisuudelta? Miten tehdä työtä niin, että palautuminen on mahdollista? Miten asennoitua erilaisiin itsestä ja ulkopuolelta nouseviin vaatimuksiin ja löytää olennainen? Miten luoda itselle kestäviä työn tekemisen tapoja, jotka auttavat vahvistamaan työn ja vapaa-ajan balanssia? Mitä jos kiire ja stressi eivät olisikaan työn ominaisuuksia vaan merkki siitä, että jotain on muutettava?

Tässä koulutuksessa sukellamme ajanhallintaa syvemmälle oman energian johtamiseen. Miten tehdä töitä niin, että energiaa riittää myös vapaa-ajalle –on kysymys, jota yhdessä pohdimme. Saat konkreettisia välineitä oman energian johtamiseen, palautumisen suojelemiseen, priorisointiin, kiireen ja riittämättömyyden tunteiden taklaamiseen, keskeytysten käsittelemiseen ja rajojen asettamiseen.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on tarjota askelmerkkejä kohti kestävää koulusihteerin työn tekemistä ja hyvinvointia. Ajatusten herättelyn ja oivallusten lisäksi saat mukaasi konkreettisia vinkkejä, joita voit lähteä kokeilemaan ja soveltamaan omaan työhösi. Koulutuksen jälkeen sinulla on keinoja hallita työn pirstaleisuutta, suojella omaa palautumistasi ja vahvistaa työn ja vapaa-ajan balanssia.

Kenelle

Koulutus sopii kaikille koulusihteerin työtä tekeville.

Koulutuksen sisältö

  • Kiire ja riittämättömyyden tunne koulusihteerin työssä –miten taklata ne?
  • Oman energian johtamisen kulmakivet
  • Oma riittävyysalue ja lempeä rajojen asettaminen
  • Priorisoinnin aakkoset –tee oikeita asioita viisaammin

Avainsanat

opetustoimi, palautuminen, työn hallinta, koulusihteeri

Kouluttajakuvaus

Stina Akola, KM, työnohjaaja, työyhteisövalmentaja, kouluttaja, opettaja

Stinalla on vankka kokemus opetustyöstä. Hän tuntee koulumaailman haasteet ja voimavarat. Työnohjaajana Stina on tekemisissä tämän ajan työelämän haasteiden kanssa ja rohkaiseekin koulutuksissaan osallistujia löytämään omat askelmerkit kohti kestävämpää työhyvinvointia ja työssä jaksamista. Kouluttajana Stina on lempeä rohkaisija, joka tarjoilee konkreettisia vinkkejä työhön ja arkeen.

koulutus image

Koulutusalue:

Uutuudet

Kesto:

2 tuntia

Päivämäärät:

22.11.2023 klo 13-15

Koulutuspaikka:

Etäkoulutus

Hinta:

160 €

Ilmoittaudu:

Ilmoittaudu koulutukseen