Sisältöön sitemap

Mielenterveyttä vahvistava lähijohtaminen

Mielenterveys on kivijalka kyvyllemme elää täyttä elämää ja tehdä töitä. Työssä mielen hyvinvointia voi vahvistaa arkisilla keinoilla voimavaroja lisäämällä. Hyvinvoiva mieli tuo intoa, energiaa, motivaatiota ja sitoutumista työhön, myös silloin kun mieli kuormittuu. Mieliystävällisen työpaikan rakentaminen on meidän kaikkien yhteinen asia, jota voi johtamisella edistää. 

Mielenterveyden tietoinen johtaminen työyhteisössä osana arjen toimintaa on kulmakivi mielenterveyden vahvistumiselle työssä. Tutkimukset johtamisesta piirtävät selkeää kuvaa siitä, millaiset johtamiskäytännöt, kuten psykologisten perustarpeiden varmistaminen ja psykologisen turvallisuuden luominen ovat yhteydessä parempaan työsuoriutumiseen sekä mielenterveyden vahvistumiseen työn arjessa.

Järjestämme syksyn aikana kaksi koulutusta teemalla Mieli työssä. Koulutuksissa saat eväitä vietäväksi omalle työpaikallesi. Kokonaisuus rakentuu kahdesta lähikoulutuspäivästä, joista molempien kesto on kaksi tuntia. Koulutuspäivät ovat 7.11.2023 ja 1.12.2023. Koulutukset muodostavat kokonaisuuden, mutta niistä voi osallistua myös vain toiseen. Ensimmäisen koulutuspäivän painopiste on mielenterveyttä edistävässä johtamisessa ja toisen koulutuspäivän painopiste on ennaltaehkäisevässä johtamisessa. Tutustu myös Kun mieli kuormittuu -koulutukseen. 

Mikäli virastostasi osallistuu kolme tai useampi osallistuja, pyydä tarjous Leenalta (leena.larsio-varsani (at) haus.fi).

Koulutusalue:

Henkilöstöhallinto & HRD

Koulutustapa:

Verkossa

Kesto:

2 tuntia

Alkaa:

07.11.2023 9.00

Päättyy:

07.11.2023 11.00

Hinta:

290 e + alv. 24 %

Ilmoittaudu nyt

Koulutuksessa käsitellään muiden muassa seuraavia teemoja:

    • Mielenterveyttä voi vahvistaa
    • Työn ja mielenterveyden yhteys
    • Mielenterveyttä edistävän johtamisen myönteiset vaikutukset
    • Johda mieltä ja työtä yhdessä
    • Varmista psykologiset perustarpeet 
    • Luo psykologista turvallisuutta 

Koulutuksen aikana työskennellään yhdessä teemojen äärellä. Koulutus on osallistujalähtöinen ja vuorovaikutteinen, jossa käsiteltyjä teemoja sovelletaan osallistujien työn arkeen siten, että koulutuksessa opittua ja oivallettua voidaan hyödyntää työssä mielenterveyttä ja työhyvinvointia edistäen.

Kysy lisätietoja