Sisältöön sitemap

Hallintosäännön muutokset ja muutosprosessi

Hallintosääntö on kuntien hallinnon keskeinen ohjaus- ja johtamisasiakirja. Hallintosäännön muuttaminen on aina vaativa prosessi, jossa täytyy pystyä pitämään yhtä aikaa monet langat käsissään. Kuntalakiinkin on tullut muutoksia, joiden perusteella hallintosääntöä tulee uudistaa. Esimerkiksi kuntalain 90 §:n 3 momentin voimaantulo velvoittaa kunnat muuttamaan hallintosääntöään poikkeusoloja ja normaaliolojen häiriötilanteita silmällä pitäen 30.9.2023 mennessä.

Tässä koulutuksessa käydään läpi hallintosäännön uudistuksia sekä vinkkejä hyvään hallintosäännön muokkausprosessiin. Koulutuksessa käsitellään aihetta tiiviisti käytännön näkökulmasta.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on käydä läpi hallintosääntömallin vaatimuksia ja käydä käytännönläheisesti läpi hallintosäännön muokkausprosessi.

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu kuntien hallintosäännön uudistamisesta vastaaville. Koulutus sopii myös luottamushenkilöille.

Koulutuksen sisältö

  • Hyvä hallintosääntö

    • Hyvän ja joustava hallintosääntö
    • Hallintosäännön uudistaminen prosessina
  • Mitä uutta hallintosääntöön?

    • Ajankohtaiset muutokset
    • Muuta kehitettävää

Avainsanat

hallintosääntö, sääntömalli, hallinto, kunta, kuntalaki

Kouluttajakuvaus

Kouluttajana toimii HTM Tuuli Tarukannel Eduhouselta. Tuulilla on yli 20 vuoden kokemus julkishallinnon parissa työskentelystä, kouluttamisesta ja konsultoinnista. Tuulin koulutukset ovat käytännönläheisiä, sillä hän on työskennellyt sekä kunnassa, että valtiolla. Tuulin erikoisosaamista ovat muun muassa kuntalaki, hallintolaki, julkisuuteen ja tietosuojaan liittyvät asiat sekä päätöksenteko.

koulutus image

Koulutusalue:

Uutuudet

Kesto:

1 tunti

Päivämäärät:

15.6.2023 klo 10-11

Koulutuspaikka:

Etäkoulutus

Hinta:

120 €

Ilmoittaudu:

Ilmoittaudu koulutukseen