Jotta jokainen voisi oppia -tapahtumaviikko (30.8.-3.9.2021)

Julkaistu

Järjestämme yhdessä asiakkaidemme ja yhteistyökumppaniemme kanssa Jotta jokainen voisi oppia-tapahtumaviikon. Haluamme nostaa esiin monia oppimisen ja ajattelun virittämisen tapoja, pitää työpajoja asiakkaidemme kanssa sekä esitellä myös hieman uusia palvelujamme. Voit ilmoittautua haluamaasi osioon suorista Teams-linkeistä (alla). Tapahtumaviikko on osa Sitran Osaaminen näkyväksi –kampanjaa, jonka yksi toteuttajataho olemme.

HAUS Tapahtumaviikko

Maanantai 30.8. Johtaminen

Klo 9.00-9:45 Strateginen johtaminen ja työkalut

(Liity Teamsilla tästä linkistä)

Virittäydy viikkoon strategiatyön johtamiseen liittyvillä ajatuksilla. Ohjelmajohtajamme Tero Vuorinen on kirjoittanut kirjan strategiatyöstä ja 20 työkalusta ja virittelee uusia ajatuksia strategian maailmankuvista, strategiatyökaluista sekä strategiatyöstä käytännössä. Suunnitteletko virastosi strategiatyön aloittamista ja strategian päivittämistä? Pohdituttaako miten asiaa olisi paras työstää tai miten henkilöstön saisi mukaan strategian rakentamiseen? Tämä aamukahviwebinaari on kompakti mahdollisuus kirkastaa omat ajatukset.

klo 15.00-15.30 HAUS johtamiskoulutuksen esittely

(Liity Teamsilla tästä linkistä)

Valtion viraston johtaja tai esihenkilö: miten uudistat osaamistasi? Olisiko aika sparrailla johtamisesta ja esihenkilötyöhön liittyvistä kysymyksistä? Tule mukaan kuulemaan johtamisen koulutustarjonnastamme sekä uudesta digitaalisesta esihenkilövalmennuksestamme, Mahdollistajasta. Löydät varmasti uuden tavan kehittää osaamistasi.

Ohjelmajohtaja, Tero Vuorinen ja koulutuspäällikkö Tiina Pitkäaho, HAUS.

Tutustu tilaisuuden esitysmateriaaliin:

HAUS johtamiskoulutus - oppimisfestarit
VALTIO-JOKO_festarit

Tiistai 31.8. koulutustarjonta ja palvelut

 Mitä sinä haluaisit kehittää toiminnassamme? Millaista koulutusta tulisi olla tarjolla, jotta se palvelisi Sinua tai organisaatiotasi? Entä miten haluaisit, että se toteutetaan? Tiistai on asiakastyöpajojen päivä.

Klo 9.00-9.45 Hankintakoulutusten työpaja

(Liity Teamsilla tästä linkistä)

Tule mukaan kehittämään julkisten hankintojen koulutuksia​. Millaista julkisten hankintojen koulutusta tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa​? Ketkä koulutusta tarvitsevat​? Miten haluaisit itse oppia?

Koulutuspäällikkö Tiina Pitkäaho ja asiantuntija Tanja Kalinainen (HAUS)

Klo  9.00-9.45 Organisaation toimintakyvyn parantaminen.

(Liity Teamsilla tästä linkistä)

Kuinka ketterillä menetelmillä ja lean-toimintatavalla saadaan positiivinen vaikutus

·       Asiakkaiden palvelukykyyn ja laatuun

·       Henkilöstön hyvinvointiin sekä

·       Tulevaisuuden tehokkuusvaateeseen vastaamiseen.

Tule keskustelemaan, miten valtiolla voisi hyödyntää ketteriä menetelmiä ja leaniä. Kyösti Väkeväinen, toimitusjohtaja (HAUS)

Jotta jokainen voisi oppia festarit - orgnanisaation toimintakyky lean ja ketterät mallit v2

 

Klo 12.00-12.30  CAF ja laatutyön kehittäminen virastosi arjessa 

(Liity Teamsilla tästä linkistä)

Miten edistää laatua ja sitä tukevia rakenteita ja prosesseja omassa organisaatiossasi? CAF, Common Assessment Framework, on EU-jäsenmaiden yhdessä kehittämä malli. Mallin ydinajatuksena on jatkuva kehittäminen ja vaikuttavuuden lisääminen. HAUS toimii kansallisena CAF-yhteyspisteenä ja edustaa Suomea työryhmässä, joka vastaa CAF-mallin kehittämisestä ja käytön edistämisestä EU-tasolla. Kansallinen CAF-yhteyshenkilö Timo Kuntsi (HAUS)

Tutustu tilaisuuden esitysmateriaaliin:

Jotta jokainen voisi oppia -festari_CAF

 

Klo 15.00-15.45 Hyvä hallinto ja oikeudellinen koulutus- työpaja

(Liity Teamsilla tästä linkistä)

Onko virkamiesten juridinen osaaminen riittävää? Millaista on perusosaaminen, jota jokaisen tulisi hallita?​ Miten voisimme tukea lainvalmistelun laatuun liittyvää osaamista?​

Puolen tunnin aikana pyrimme kartoittamaan ja rakentamaan tulevaisuuden koulutusteemat tarpeitanne vastaavalla tavalla. Voit ottaa kantaa myös koulutuksen hinnoitteluun sekä toteuttamisen tapoihin. Millaista oikeudellista osaamista Sinun organisaatiossasi tulisi kehittää? Entä onko hallinnollinen osaaminen kunnossa? Nyt on vaikuttamisen paikka. Työpajassa määritellyt teemat pyritään avaamaan koulutustarjontaan jo talven 2022 aikana.

Kati Kivistö, asiakkuus- ja koulutuspäällikkö (HAUS)

Tutustu tilaisuuden esitysmateriaaliin:

HAUS Oppimisfestarit Hallinto ja oikeus

Keskiviikko 1.9.: HAUS International & HR&HRD

 

klo 9.00-9.45 Hyvän hallinnon siivillä: Suomen hyvä hallinto ja virkamiesosaaminen vientituotteena

(Liity Teamsilla tästä linkistä)

Miksi Suomen hyvä hallinto ja virkamiesosaaminen ovat niin haluttuja maailmalla? Mitkä ovat tärkeimmät oppimme kansainvälisistä kehittämisprojekteista? Kiinnostavatko kansainväliset projektit sinua? Tule kuulemaan, miltä kv-projektit erilaisissa hankkeissa ja rooleissa näyttävät.

HAUS Internationalin johtaja Heidi Lempinen, johtava konsultti Nina Niva ja asiantuntija Lotta Fors, HAUS.

HAUS International ke 1.9.

 

klo 15.00-15.45 HR ja HRD valtiolla: Ajatuksia osaamisen johtamisesta ja kehittämisestä valtiolla – mitä ja miten?​

(Liity Teamsilla tästä linkistä)

  • Onko virastosi osaamisen johtamisen ja kehittämisen järjestelmä systemaattinen? Miten Osaava on huomioitu?
  • Mikä saisi sinut innostumaan, mitä tarvitset – vaikuta HAUSin HR- ja HRD-tarjontaan​

Liity mukaan, keskustele ja vaikuta ​siihen, miten HAUS voisi tukea valtion virastojen hr- ja hrd-osaamisen kehittämisessä. Henkilöstöjohtaja Tuija Salmikannas, ja asiakkuus- ja koulutuspäällikkö Kati Kivistö (HAUS).

Festarit_HR ja HRD_010921

Torstai 2.9. eOppiva ja uudet oppimisen tavat

 

klo 9.00-9.45 eOppivan uudet oppimisluupit.

(Liity Teamsilla tästä linkistä)

  • Täsmäiskuja oppimiseen – Mikro-Oppiva!​
  • Innostu podcasteista!​
  • Kehitetään yhdessä digitaalista oppimista! ​

Asiakastarinat – ideasta toteutukseen​

  • Digiturvallisuus (Kimmo Rousku ja Juha Kirves, DVV)​
  • Tietopolitiikka (Olli-Pekka Rissanen, VM) ​
  • Medialukutaito (Lauri Palsa, Kavi)

eOppiva-tiimin Hanna Siira, Tuuli Kurkipää ja Minna Koskinen (HAUS)

 

klo 12.00-12.45 Oppimissprintit oppimisen ja toiminnan kirittämiseen.

(Liity Teamsilla tästä linkistä)

Oppimissprintit – nopeaa oppimista, käytännön kehittämistä ja tiukkaa asiaa! Sitra Lab ja HAUS toteuttavat syksyllä sarjan oppimissprinttejä, joihin haemme nyt osallistujia.  ​

Kiinnostaako yhdessä oppiminen, tavoitteellinen työskentely ja oman työsi kehittäminen?​ Kaipaatko toimintaa ja haluatko kokeilla Sitra Labin muutoksen työkaluja? Tule mukaan keskustelemaan syksyn oppimissprinttien teemoista! ​ Kirsi Hanhisalo, Sitra & Henna Pursiainen HAUS


Perjantai 3.9. Uudet työntekemisen tavat

 

klo 9.00-9.45 Hybridityö valtiolla

(Liity Teamsilla tästä linkistä)

Lanseeraamme ilolla hybridityöhön liittyvän valmennuskonseptimme sekä yhteistyön Workday Designersin kanssa. Tule kuulemaan, millaisen konseptin olemme rakentaneet tulevaisuuden työn muotoilun tueksi. Onko sinun organisaatiossasi teknologioiden käyttöosaaminen, toimitilojen hyödyntäminen ja työn tekemisen tavat viritetty huippuun? Miten työyhteisö voi koronan keskellä? Tutkittuun tietoon pohjautuvassa aamukahviwebinaarissa käsittelemme meille jokaiselle ajankohtaista hybridityöskentelyn tematiikkaa.

Kati Kivistö asiakkuus- ja koulutuspäällikkö,  (HAUS) ja Henna Pursiainen (HAUS), Aku Varamäki & Paula Helle (Workday Designers).

Tutustu tilaisuuden esitysmateriaaliin:

Hybridityö valtiolla_03092021 (1)

 

klo 12.00-12.30 Palvelumuotoilu valtiolla.

(Liity Teamsillä tästä linkistä)

Tiesitkö, mitä kaikkea voi edistää palvelumuotoilun keinoin? Onko sinulla kokemusta palvelumuotoilusta, -entä siinä käytettävistä menetelmistä? Mikäli ei, tule kuulolle. HAUSin palvelumuotoilutiimi tekee työtä parhaillaan useiden valtion virastojen projektien kanssa edistäen uuden oppimista, ongelmien ratkaisua sekä entistä parempien palveluiden kehittämistä. Mitä olemme oppineet ja miten systemaattinen napakka prosessi ohjaa työskentelyssä eteenpäin? Tulokset ovat vaikuttavia. Johtava asiantuntija Tuire Suihkonen ja Henna Pursiainen (HAUS)