Jotta jokainen voisi oppia -tapahtumaviikko (10. – 14.1.2022)

Julkaistu

Jotta jokainen voisi oppia -oppimisfestarit käynnistävät vuoden 2022 oppimisen ilon merkeissä. Syksyllä pidetty tapahtumaviikkomme sai niin suuren suosion, että päätimme tehdä tästä uuden perinteen. Tammikuun oppimisfestareilla käsittelemme oppimisen ja ajattelun virittämisen tapoja, pidämme työpajoja asiakkaidemme kanssa sekä esitelemme myös hieman uusia palveluitamme.

Oppimisfestareiden teemoja koostaessa olemme ottaneet tulokulmaksi valtion virastoille ja valtioneuvostolle yhteiset osaamisen alueet. Pääsemme iloksemme esittelemään uusia johdon valmennusohjelmia sekä HAUSin uudistamistyötä niiden osalta, kerromme valtion uuden henkilöstön ja korkeakouluharjoittelijoiden digitaalisesta perehdyttämisalustasta ja vuoden 2022 pilottivaiheesta, pohdimme yhdessä hybridityötä valtiolla, esittelemme tarjonnassamme olevia ICT-koulutuksia sekä viestintävalmennuksia, pohdimme yksilön oppimiseen liittyviä kysymyksiä, vietämme kahvihetken julkisten hankintojen parissa sekä päätämme viikon projektinhallintaa ja -johtamista koskevien kysymysten merkeissä.

Alla olevan lukujärjestyksen avulla voit suunnitella, mistä teemoista olisi kiva kuulla ja oppia lisää. Annamme myös pienen vinkin: nämä tilaisuudet ovat oiva tapa käynnistää organisaatiosi uusi vuosi. Ilmoittautukaa yhdessä mukaan ja hyödyntäkää webinaariemme sisältö osana työyhteisönne kehittämistoimintaa.

oppimisen festarit aikataulu (88 x 46 cm) (2)

 

Ilmoittaudu tästä!

 Ilmoittautuneille toimitetaan Teams-kutsu tilaisuutta edeltävänä päivänä.


Maanantai 10.1.2022

Klo 12.00-13.00 JOKO ja Strateginen hyvinvointiohjelma

Liity tästä linkistä tilaisuuteen

Sari Ala-Honkola alustaa strategisesta hyvinvoinnista ja siihen liittyvästä uudesta valmennuksestamme sekä jo klassikoksi muodostuneesta JOKO -johdon valmennusohjelmasta. Tule mukaan keskustelemaan hyvinvointiin ja johtamiseen liittyvistä kysymyksistä sekä kuulemaan, huippuasiantuntijoiden tuottamista valmennusohjelmistamme. Tilaisuuden aikana käydään läpi myös HAUSin johtamiskoulutuksen tarjonta.

Klo 15.00-16.00 Valtion uuden henkilöstön perehdytysohjelma

Liity tästä linkistä tilaisuuteen

Kati Kivistö ja Minna Koskinen kertovat valtion uudelle henkilöstölle ja korkeakouluharjoittelijoille suunnatuista perehdyttämisohjelmista. HAUSilla on ollut ilo käynnistää VM:n kanssa vuoden 2021 aikana kehittämishanke, jonka tavoitteena on rakentaa perehdyttämisohjelma sekä korkeakouluharjoittelijoille että valtion uudelle henkilöstölle. Kutsumme erityisesti perehdyttämisestä vastaavat virastojen edustajat mukaan tähän webinaariin.

Korkeakouluharjoittelijoiden perehdyttämisohjelmaa jatketaan sekä digitaalisesti että webinaaritapaamisten muodossa vuonna 2022. Valtion uuden henkilöstön osalta rakennamme yhteistä alustaa, joka on valmis pilotoitavaksi vuoden 2022 aikana. Tule kuulemaan valtion henkilöstölle yhteisistä perehdyttämisteemoista ja maksuttomista tilaisuuksista / digitaalisesta aineistosta. Lisäksi HAUSissa on valmisteltu virastojen käyttöön perehdyttämisohjelmapohja, joka on avattavissa tarvittaessa valtion virastojen eOppivan Moodlessa.


Tiistai 11.1.

Klo 9.00-10.00 HAUSin osaamisen kehittämisen palvelut

Liity tästä linkistä tilaisuuteen

Käynnistämme aamun osaamisen kehittämisestä ja johtamisesta keskustellen. Miten osaamisen johtaminen ja kehittäminen on teillä rakennettu? Milloin mentorointi, coaching, oppimismuotoilu, valmennukset, oppimissprintit tai vaikkapa organisaatioiden sisäisten kouluttajien valmentaminen toimivat parhaiten?

Tule mukaan keskustelemaan osaamisen kehittämisestä sekä erilaisista rakenteellisista ratkaisuista sen tueksi. Kerromme myös virastojen osaamisen kehittämiseen liittyvästä palvelutarjonnastamme. Alustajina toimivat Tuire Suihkonen ja Kati Kivistö HAUSista.

Klo 12.00-13.00 Valmentava johtaja työhyvinvoinnin edistäjänä

Liity tästä linkistä tilaisuuteen

Klo 12-13 käsittelemme teemaa Valmentava johtaja työhyvinvoinnin edistäjänä. Valmentava työote tarjoaa uudenlaisia näkökulmia niin johtamiseen kuin omien työskentelytapojen tarkasteluun uusin silmin. Miten voimme hyödyntää valmentavasta johtamisesta tuttuja menetelmiä osana omaa työskentelyämme ja kehittää samalla niin osaamistamme kuin työhyvinvointiamme? Asiantuntijanamme toimiva KM, Business fasilitaattori Miili Tukiainen HAUSista käy läpi valmentavan johtamisen ja työhyvinvoinnin teemaa pro gradu-tutkimuksensa kautta.

Klo 15.00-15.45 Hybridityö valtiolla: ilmainen aineisto virastosi yhteisten keskusteluiden tueksi

Liity tästä linkistä tilaisuuteen

Klo 15-16 teemana on ajankohtainen Hybridityö valtiolla. Tule keskustelemaan hybridityön opeista ja onnistumisista sekä jakamaan kokemuksiasi ja esiin nousseita tarpeita. Webinaarin aikana esitellään valtion virastojen käyttöön tuotettu sähköinen verkkokoulutusaineisto, jonka tavoitteena on tukea virastojen yhteistä keskustelua hybridityön tekemiseen liittyvistä kysymyksistä.  Webinaarissa kuulet myös tulevista tilaisuuksista ja toimenpiteistä monipaikkaisen työskentelyn edistämiseksi. Webinaarin alustajina toimivat Heikki Korhonen VM:stä ja Kati Kivistö HAUSista.

 


Keskiviikko 12.1.

Klo 9.00-9.45 ICT-koulutukset kätevästi ja kustannustehokkaasti HAUSilta

Liity tästä linkistä tilaisuuteen

Klo 9-10 teemana on ICT-koulutukset kätevästi ja kustannustehokkaasti HAUSista. Onko organisaatiosi digitalisaation huipulla? Olisiko ICT- ja digivalmiuksissa vielä kehitettävää?

eOppivan lisäksi tuotamme organisaatiokohtaisia, räätälöityjä ICT-valmennuksia kumppaniverkostomme kautta. HAUS kilpailuttaa ja järjestää sekä ICT-asiantuntija- että loppukäyttäjäkoulutuksia. Tule tutustumaan laajaan ICT-koulutustarjontaamme ja kertomaan, mistä teemoista koulutusta tulisi olla avoimessa tarjonnassa.

Webinaarin asiantuntijana toimii Marja Laine-Asikainen.

Klo 12.00-13.00 Viesti ja vaikuta valtiolla

Liity tästä linkistä tilaisuuteen

Pandemia- ja hybridityön aikana vaikuttava viestintä korostuu erityisesti. Yksi valtion viranomaisten ja virkamiesten merkittävimmistä tehtävistä on omaan asiantuntijuusalaan liittyvä viestintä. Tule kuulemaan ja sparrailemaan viestintään liittyviä ajatuksiasi kumppanimme, iloom Oy:n valmentaja Sini Vikkulan kertomana. Keskustelun fasilitoi Kati Kivistö. Webinaarissa kerromme myös havaintojamme viestintävalmennuksistamme.  Olisiko aika pohtia johtamiseen ja työyhteisöviestintään liittyviä kysymyksiä, -entäpä asiakaspalveluviestintään, sosiaaliseen mediaan, digitaaliseen viestintään liittyviä kysymyksiä tai vaikkapa julkisuuslakiin liittyviä viestintäasioita? Meillä on kumppaniverkosto Sinua varten.

 


Torstai 13.1.

Klo 9.00-10.00 Johtamisen ja kehittämisen viitekehys CAF

Liity tästä linkistä kokoukseen

CAF on monille tuttu viitekehys organisaation itsearviointiin ja nyt siihen on saatavilla sähköinen työkalu. Tule katsomaan miltä työkalu näyttää ja kuulemaan miten saat sen käyttöösi omaan organisaatioosi.

Alussa on CAF-tietoisku. Tilaisuuden vetää kansallinen CAF-yhteyshenkilö Timo Kuntsi.

Klo 12.00-13.00 eOppivan työpaja: miten haluaisit oppia?

Liity tästä linkistä kokoukseen

Miten Sinä haluaisit oppia? Miten haluaisit että osaamisestasi pidetään huolta? Tule keskustelemaan ja ideoimaan kanssamme siitä, mihin suuntaan eOppivan kehitystä tulisi viedä. Työpajan vetää HAUSin eOppiva-tiimi.

Klo 14.00-14.30 Julkisten hankintojen kahvihetki

Klo 14.00-14.30 vietämme Julkisten hankintojen kahvihetkeä. Tule keskustelemaan kanssamme hankintaosaamiseen liittyvistä kysymyksistä sekä kuulemaan tulevista valmennuksista. Kahvihetken vetää HAUSin osalta Tiina Pitkäaho.

Klo 15.00-16.00 Kouluttajaksi HAUSille

Liity kokoukseen tästä linkistä.

Olisiko sinulla koulutusidea tai ajatus siitä, millaista koulutusta valtion henkilöstölle tulisi suunnata ja se vielä puuttuu koulutustarjonnastamme? Kiinnostaisiko sinua kouluttaminen tai valmentaminen omasta erityisasiantuntijuudestasi?

Tule mukaan keskustelemaan ja ideoimaan tulevaisuuden koulutusteemoja. Kouluttajaroolissa toimiminen voi tarjota sinulle mainion mahdollisuuden sparrata näkemyksiäsi julkishallinnon taustan omaavien osallistujien kanssa. Kouluttajaroolissa toimiminen on mukava lisä myös cv:ssä. Mikäli kouluttajaroolissa toimiminen pohdituttaa, tule kuulemaan, millaista tukea tarjoamme kouluttajana toimiville valtionhallinnon asiantuntijoille. Tilaisuuden fasilitoi Kati Kivistö.


Perjantai 14.1.

Klo 09.00-10.00 Mahdollistaja valtiolla

Liity tästä linkistä tilaisuuteen

Oppimisfestareiden viimeinen päivä startataan Mahdollistaja valtiolla -teemalla. Tervetuloa mukaan kuulemaan ja keskustelemaan johtajan ja esihenkilön roolista työntekijöiden ammatillisen toimijuuden ja kehittymisen mahdollistajana. Tilaisuudessa kuulet ja voit kysellä myös valtiolla työskenteleville johtajille ja esihenkilöille suunnatusta Mahdollistaja-valmennusohjelmasta. Alustajina toimivat Jaana Kalliomäki-Adan ja Tanja Kalinainen HAUSista.

Klo 12.00-13.00 Projektikoulutukset

Liity kokoukseen tästä linkistä

Projektikoulutusten maailmaan meidät johdattelee Sari Ala-Honkola HAUSista. Millainen projektinhallinnan ja -johtamisen malli organisaatiossasi on? Miten projektit liittyvät organisaation strategiaan, entä kuka omistaa projektin? Miten projektin elinkaarta ja projektitiimin työtä johdetaan? Projektien ja hankkeiden hallinta edellyttää ammattitaitoa ja kykyä pitää monia lankoja käsissä. Projektivalmennuksissamme rakennamme hyvän peruskäsityksen projektin elinkaaresta, toiminnan suunnittelusta, toteutuksesta ja päättämisestä. Tule kuulemaan ja keskustelemaan projektinjohtamiseen liittyvistä kysymyksistä sekä valmennuksellisista tarpeista. Valmennustemme jälkeen osaat johtaa omaa projektiasi tai omaa tehtävääsi osana projektiryhmää hallitummin ja ammattimaisemmin sekä ymmärrät, miten projektityöskentelyä voidaan kehittää.


Lähde nyt mukaan!