Värikkäitä viirejä ja viherkasveja ristikkoamppelissa.

Heta Hytönen: Ilmiölähtöisyys, kokeilukulttuuri ja muutama muu valtionhallinnon uusi normaali

Julkaistu

lmiölähtöisyydestä ja erilaisista perinteisen valtionhallinnan toimintatapoja ja -kulttuuria ravisuttavista toimintamalleista puhutaan entistä kiihkeämmin.

Tiistaina 7.5. valtionhallinnon vuosittain järjestettävässä Valtio Expo –tapahtumassa moni puhuja pohti, mihin suuntaan virkakunnan osaamisen ja kulttuurin tulee mennä, jotta uudet toimintamallit muuttuvat puheesta teoiksi. Varsinkin kokeilukulttuurin merkitys ja poikkihallinnollinen toiminta nousivat esille kilpailukykytekijänä monen asiantuntijan puheenvuorossa.  

Ratkaisukeskeisiä, kevyempiä pyrähdyksiä kohti yhteisiä tavoitteita

 

 

” Jos en tee mitään, en tee virhettä”.

Näin kuvaili alivaltiosihteeri Päivi Nerg virkahenkilöiden perisyntiä. Ajatusmalli on meille (ja monelle muullekin) luonnollinen, mutta haitallinen, sillä se kuihduttaa osaamistamme ja syö luovuuttamme. Mitä jos kynnystä tekemiseen ja yrittämiseen madallettaisiin niin, että vaikka kokeilu räjähtäisi käsiin, pudotus ei olisikaan liian korkea vaan siitä toivuttaisiin nopeasti yhdessä?

Maailma muuttuu nopeammin kuin koskaan aiemmin ja tämän suunnan pitää näkyä myös valtionhallinnon ponnistuksissa tulla ketterämmäksi rakenteissa, prosesseissa ja uudenlaisen osaamisen kehittämisessä. Avainasemassa tällaisen muutoksen tukemisessa on johto, joka esimerkillään voi näyttää ja alaisiaan tukea itseohjautuvuuteen ja rohkaista yrittämään uutta. Kokeilukulttuurin hyvien käytäntöjen tuominen virkakunnan maailmaan on myös meidän tavoite eOppivassa.

Pyrimme taklaamaan kevyillä täsmäiskuilla valtionhallinnon osaamisvaateita (ja –vajeita!) levittämällä tietoa kevyesti ja laajalle virkakuntaan. Esimerkiksi tiedolla johtamisen kysymykset mietityttävät monia, minkä takia haluamme konkretisoida hypetetyn sanaparin merkitystä ja luoda yhteyksiä oikeisiin arjen tekoihin. Ketteryyttä työkulttuurissa haemme taas työskentelytapojen tehostamisella, josta saa vinkkejä esimerkiksi Opi nopeammin, työskentele tehokkaammin -kurssilta. Haluamme myös buustata oman ajatusmaailman kehittämistä käytännön nikseillä johdattelemalla ratkaisukeskeiseen ajatteluun ja toimintaan kollegoitamme. Jos tarvitset apua tai vinkkejä prototyyppien ja kokeilujen hyödyntämiseen omassa organisaatiossasi, nappaathan matkaan vinkkimme ja yrität rohkeasti uutta!

Lue koko Hetan blogi eOppiva.fi:ssa.