eOppiva ja 50.000 käyttäjää

Julkaistu Petteri Kallio

eOppiva on saavuttanut tänään 50.000 kirjautuneen kävijän merkkipaalun. Samaan aikaan eOppiva.fi sivustolla on sen julkaisun jälkeen ollut yli miljoona katsojaa. Oppimisen skaalautuminen kaikille valtion työntekijöille on ollut työmme ytimessä jo vuodesta 2017. Horisontissa on ollut pitkään tämä maaginen 50.000 käyttäjän raja.

eOppiva lienee edelleen yksi harvoja koko valtionhallinnon kattavia oppimisympäristöjä maailmassa. Samalla eOppivasta on tullut eittämättä yksi Suomen vaikuttavimmista oppimisympäristöistä. Olen ilokseni huomannut, että se on alkanut integroitumaan usean työntekijän omaan päivittäiseen oppimiseen ja virastojen osaamisen kehittämiseen. Tosin näissä asioissa meillä on vielä matkaa jäljellä. eOppivan täysi potentiaali on vielä mittaamatta.

Oman tiimimme tuottamia koulutuksia alustalta löytyy jo 85.  Yhteensä alusta tarjoaa jo satoja erilaisia koulutuksia. Jokaiselle virastolle löytyy myös oma osionsa, jossa voidaan kouluttaa vapaasti omaa henkilöstöä. Tämä toimintatapa on mullistanut osaltaan sen miten valtiolla opitaan. Yhtenä tärkeänä mahdollistajana mainittakoon eOppivan-toimituskunta, jonka tehtävänä on koordinoida millaisia koulutuksia tuotetaan yhteisellä budjetilla. Monella virastolla on lakisääteisiä velvoitteita tai intressejä kouluttaa tiettyjä sisältöjä sidosryhmilleen tai vaikkapa kansalaisille. Myös tähän yhteinen eOppivamme taipuu nykyisin hienosti.

Haluan erityisesti kiittää sitoutunutta ja osaavaa eOppiva-tiimiä soihdun kantamisesta digitaalisen oppimisen edelläkävijöinä. Lisäksi haluan ilmaista kiitokseni kaikille, jotka ovat tukeneet matkaamme kohti valtion digitaalisen oppimisen keskusta. Suuri kiitos menee myös teille, oppijoille. Teemme tätä jotta jokainen voisi oppia.

Don´t stop believing and Never Stop Learning!

Petteri

 

 

Petteri Kallio johtaja, kotimaan koulutus- ja kehittämistoiminta, digitaalinen oppiminen petteri.kallio@haus.fi