Asiakastarina henkilöstöasiainhoidon tutkinnosta

Julkaistu

Patentti- ja rekisterihallitus on kouluttanut HAUSin henkilöstöasiainhoidon tutkinnossa useampia asiantuntijoitaan viime vuosien aikana. Henkilöstöpäällikkö Nina Haavisto kertoo, että taustalla vaikutti se, että valtion henkilöstötoimen liittyvän substanssin perehdyttäminen on koettu hankalaksi, ellei jopa vaikeaksi. Esimerkiksi virkamiesoikeuteen, virka-ja työsuhteen ehtoihin ja valtiolla vaikuttavien sopimusjärjestelmien keskinäisiin suhteisiin perehtyminen työn ohella on kovin hidasta ja vaikeaa.

”HAUSin henkilöstöasiainhoidon tutkinto tarjosi yhtäläisen teoreettisen viitekehyksen, minkä myötä muu perehdyttäminen HR-työhön on ollut huomattavasti jouhevampaa – koko tiimi on paremmin sisällä toistensa tehtävistä ja yhteistyö sujuu! Toisaalta olemme halunneet varmistaa myös vakaat ja toimivat sijaisjärjestelyt, kun kaikilla on sama perustietämys asioista”, tiivistää Nina.  

Tutkinto koettiin PRH:ssa niinkin hyödylliseksi, että sen on suorittanut myös henkilöitä, joiden päivittäiseen toimenkuvaan henkilöstöhallinnon tehtävät eivät kuulu, mutta jotka osaltaan tukevat HR-tehtävien hoitamista esimerkiksi viestinnän ja työaikavastaavan roolissa:

”Kun yksi suoritti tutkinnon ja sen hyödyt konkretisoituivat, imi se mukaansa toisia innokkaita opiskelijoita seuraaville kerroille”, Nina naurahtaa.  

Henkilöstöasiainhoidon tutkinto on HAUSin pitkäikäisimpiä koulutusohjelmia ja sen on suorittanut kolmen vuosikymmenen aikana yli 1500 valtion henkilöstöhallinnon ammattilaista. Varmista sinäkin parhaat mahdolliset edellytykset omalle HR-urallesi valtiolla ja opiskele tämä klassikkotutkinto nyt!